Skip Navigation Links

Erdoğan'dan Baraj Müjdesi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan,Çat Boğazı ile Harmancık Barajı ile 710 bin dönüm arazinin sulanacağını bildirdi.

Erdoğan'dan Baraj Müjdesi

Gündem   A+a-

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Çat Boğazı ile Harmancık Barajı ile 710 bin dönüm arazinin sulanacağını bildirdi.
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep Araban-Adıyaman 2. Merhale Projesi kapsamında Çat Boğazı ile Harmancık Barajının yapılması ile bölgede 710 bin dönüm arazinin sulanmasının hedeflendiği, Planlama raporu hazırlama çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
Çat Boğazı ile Harmancık Barajları Araban Ovası, Yavuzeli Ovası ile Besni Keysun ve Kızılin Ovalarında toplam 710 bin dönüm arazi sulamalarını kapsayan planlama raporunun onay aşamasında olduğunu belirten Mehmet Erdoğan, Çat Boğazı ile Harmancık Barajı proje yapımlarının yatırım programında yer almakta olduğunu, planlama raporunun onaylanmasına müteakip, bu barajlara ait proje yapımı işinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce ihale edileceğini açıkladı.
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, ayrıca Ardıl Barajı inşaatı gövde dolgusu çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini, sulama borusu döşeme çalışmalarında da kazı çalışmalarının başladığını ve bir kısım sulama borusunun da Köklüce kırsal Mahallesindeki şantiyeye geldiğini söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet