Skip Navigation Links

Samandağ’da Huzur ve Güvenlik Toplantısı

Samandağ Kaymakamlığının İlçe Milli eğitim toplantı salonunda düzenlediği güvenlik ve huzur konulu toplantıya Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik,

Samandağ’da Huzur ve Güvenlik Toplantısı

Gündem   A+a-

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Gezer, Samandağ Emniyet Müdür Halil Karabacak, Muhtarlar, kanaat önderleri, oda başkanları, din adamları katıldı.

Toplantıda Son günlerde ilçemizde meydana gelen basına ve sosyal medyaya yansıyan, kimi vatandaşlar ve gençler tarafından giyimi ile şüphe uyandıran Suriye uyruklu olduğu ileri sürülen kişilerin durdurulması, kimlik sorulması ve kuvvet kullanılarak ilçeden çıkarılmasına yönelik olaylar konuşuldu ve değerlendirildi.  

Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit ÇELİK: Değerli muhtarlar, eski belediye başkanları, kanaat önderleri ve misafirler hoş geldiniz. İlçemizin huzur ve güvenliği ile ilgili toplantı düzenleme gereği duyduk.Son iki haftadır ülkemizde istemediğimiz olaylar oldu.PKK ve IŞID terör örgütleri tarafından yapılan kanlı eylemler sonucu  asker, polis şehit oldu,32vatandaşımız Suruç’ta hayatını kaybetti.Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza  Allahtan rahmet diliyorum. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Son günlerde toplum içinde Hatay ve Samandağ’da yakın bir süreçte olay olacakmış gibi bir algı var. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.Bu süreçte asker ve polis daha yoğun çalışmaktadır. Olmayan bazı şeyler sanki olmuş gibi birilerine servis edilerek sosyal medyada paylaşılıyor. Bunlarda hiçbir gerçeklik payı yoktur. Bu ilçenin jandarması, polisi ve biz halkımızın huzuru için buradayız. Toplumun genelinde sağduyu hakimdir ama bazı şahıslar özellikle provakatif eylemler yapıyor ve haberler yayılıyor. Hatay’da 300 bin Suriyeli var. Bunların arasında alevi,Sünni,Kürt,Türkmen olanları var.İlçemizde 90 civarında Suriyeli bulunuyor. İlçemizde Suriyelilerin karıştığı herhangi bir olay yoktur.”dedi

Kaymakam Çelik konuşmasının devamında: “İnsanları giyim,tarzına,kıyafetine,sakalına göre IŞID mensubu olarak değerlendirmek yanlıştır.İlçemiz insanını zor durumda bıraktığı gibi ilçemizi hedef haline getirir. Vatandaşlarımızın şüphelileri gördüğünde güvenlik güçlerine bildirmeleri gerekmektedir. İhbarı değerlendirmeyen güvenlik gçleri hakkında işlem yapılacaktır. Kanunlarda da bu böyledir. Kendi şahsınıza yönelen bir saldırı olursa nefsi müdafaa hakkınız vardır.Buradaki mesajların sizlerin aracılığıyla temsil ettiğiniz vatandaşlara iletmenizi istiyoruz.Yol kesme,kimlik sorma , şiddet kullanma durumunda faillerle ilgili yasal işlemler uygulanacaktır. Aldığımız bütün önlemlere rağmen eğer burada bir olay olursa canı yanacak kişinin ben ve ailem olmasını istiyorum.Topluma herhangi bir zararın gelmesini istemem.”dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet