Skip Navigation Links

'1400 yıllık kardeşliği bozdurmayız bozdurmayacağız!!!'

Alevi Nusayri Toplumuna arsa temini konusundaki müjdeyi İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek verdi.

Gündem   A+a-

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği’nin gecesi bir dostluk ve kardeşlik şöleni havasında gerçekleşti. AKAD Başkanı Nihat Yenmiş, hükümetten ve İskenderun Belediyesi’nden taleplerini açıkladı. Alevi Nusayri Toplumuna arsa temini konusundaki müjdeyi İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek verdi.

AKAD Başkanı Nihat Yenmiş, Alevi Nusayri toplumunun anlamlı mesajını bu cümleyle verdi:
“1400 yıllık kardeşliği bozdurmayız bozdurmayacağız!!!”
Alevi Kültürünü Araştırma Derneği’nin (AKAD) gecesi, verilen mesajlar ve siyaset üstü bir toplum örneğiyle büyük önem taşıdı. Alevi Nusayri toplumunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden taleplerini ve dünyaya anlamlı mesajları AKAD Başkanı Nihat Yenmiş verdi.

Türkiye’de yaşayan Alevi inancına sahip 20 milyon insanın Kur’an-ı Kerim, sünnet nebevi ve ehlibeyt ortak sevgisindeki kardeşliklerinin 1400 yıldan bu yana bozulmadan süre geldiğini belirten AKAD Başkanı Nihat Yenmiş, tarihinde bu kardeşliğin şahidi olduğunu söyledi. Kardeşliği dağıtmak için sistemli ve provakatif eylemlerle suni olayların yapıldığını ve hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirten Nihat Yenmiş, sözlerine Alevi Nusayri toplumunun hükümetten talepleriyle sürdürdü. Yenmiş konuşmasına şöyle devam etti, “1998 yılında çıkartılan yasa ile ibadet yerlerinin Diyanete devrini zorunlu kılarak, Alevileri alternatif ibadet yeri yaratmaya yöneltmiştir. Biz Nusayri Alevileri, imamı kendi inanç önderi olan mescitlerin ibadet zemini olmasını istiyoruz.

Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık, özellikle laiklik ve demokrasiye olan sarsılmaz inanç ve bağlılıkları bunun en büyük göstergesidir” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, bir süredir gündemde olan, “Taziye yeri, hatim indirme ve cenaze kaldırma yeri ile Mescidi içeren kültür kompleksi” projesi konusunda İskenderun Belediyesi’nden arsa temini için destek isteyen Alevi Kültürünü Araştırma Derneği yönetimine geceye katılan yüzlerce Alevi Nusayri vatandaş huzurunda destek sözü verdi.
İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği tarafından düzenlenen dayanışma gecesinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Toyota Plazada gerçekleştirilen geceye Ak Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay milletvekili Aziz Yazar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Belediye Meclis üyeleri Cemil Uğutmen, Mesut Yüksekbaş, Zeki Aytaş, Bülent Akbay, Sabahattin Uygun, Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme, Gökmeydan Belediye Başkanı Necim Bozkurt, Madenli Belediye Başkanı Asaf Güven, Üç Güllük Belediye başkanı Bedi Palta, Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, Gözcüler Belediye başkanı Necmettin Güler, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası başkan vekili Müfit Tennioğlu, Ak Parti İskenderun İlçe yönetimi, köy ve mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

Ak Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar ise, hükümet olarak 72 milyon Türk insanını kucakladıklarını, ülkede her kesimden insanlar arasında din, dil ırk ayrımı yapılmadığını belirterek, “Dünyada hoşgörünün yaşandığı en güzel şehirlerden biri de Hatay’dın burada değişik din ve mezhebe mensup insanlarımız barış ve huzur içerisinde yaşamaktadır. Bizlerde hükümet her kesimden insanlarımıza eşit mesafede yaklaşıyoruz” ifadesini kullandı

Son olarak söz alan CHP Hatay milletvekili Aziz Yazar ise, Alevi kültürünü yaşatmak için faaliyete geçen derneğin çok önemli görevler üstelendiğini belirterek, toplum olarak en büyük eksikliklerimizden biri de eğitimdir, Eğitim ve öğretime önem vermek zorundayız” dedi.
Şampiyon Filtre Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Şahap Yılmaz, milletvekilleri Orhan Karasayar, Aziz Yazar ile Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in ellerini havaya kaldırarak, vaatlerini yerine getirmeleri için halkın huzurunda söz verdirdi.
 

Gecede, derneğe katkılarından dolayı Şampiyon Filtre Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Şahap Yılmaz’a plaketini AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, amcası Muhammet Biçer’in vefatı nedeniyle geceye katılamayan Yatırımcı İşadamı Hasan Biçer’in adına Bacanağı Mehmet Taş plaketi CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar’ın elinden aldı.
Yapılan konuşmaların ardından milletvekilleri, belediye başkanları meclis üyeleri ele ele vererek dostluk mesajları verdiler ve sanatçı Semir Ray’ın söylediği türkülerle hep birlikte halay çektiler.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet