Skip Navigation Links

“Basına özgürlük kapılarının açıldığı gün kutlu olsun”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’dan Basında Sansürün Kaldırılışının 107'nci Yıl Dönümü Mesajı “Basına özgürlük kapılarının açıldığı gün kutlu olsun

“Basına özgürlük kapılarının açıldığı gün kutlu olsun”

Medya   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevlerinden uzaklaştıran sansürün kaldırılışının 107'nci yılını yayımladığı mesajla kutladı.

Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına görevini yerine getiren tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Nazım Culha, “24 Temmuz 1908 tarihinde basından sansürün kaldırılışı ile başlayan süreç basınımızın daha özgür bir ortama kavuşmasının da kapılarını açmış bulunmaktadır.  Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın, bir taraftan toplumun haberleşme özgürlüğünü sağlarken diğer taraftan da kamuoyu oluşturulmasına yardımcı olmaktadır. Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür ise, toplumun ve özgür düşüncenin gelişmesini engellemektedir. Toplumun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi adına basında sansürün kaldırılışı son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Arsuz'un geleceğini inşa ederken her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz değerli basın mensuplarımız başta olmak üzere, mesleki değerleri önde tutan, doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu gerçeklerle buluşturan tüm basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diler, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlarım. Basın özgürlüğü önündeki tüm engellerin ve baskıların tam anlamıyla kaldırıldığı nice bayramlar dilerim” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet