Skip Navigation Links

Belen'de Kapalı Semt Pazarının Temeli Atıldı

Hatay'ın Belen ilçesinde kapalı semt pazarının temeli atıldı.

Belen'de Kapalı Semt Pazarının Temeli Atıldı

Gündem   A+a-

Hatay'ın Belen ilçesinde kapalı semt pazarının temeli atıldı.
Belen ilçesi Halilbey Mahallesi'ndeki semt pazarının temeli, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in katıldığı törenle atıldı.
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, törende yaptığı konuşmada, geciken bürokratik işlemler ve tahsisle alakalı sorunlar nedeniyle gecikmeli de olsa kapalı semt pazarının temelini atmanın heyecanını yaşadığını söyledi.
Seçildiği günden buyana belediye içindeki sorunların giderilmesi için yoğun çaba sarfettiklerini belirten Başkan Vurucu, kapalı semt pazarı inşaatının yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede bitirilerek halkın hizmetine sunulacağını kaydetti. Vurucu şöyle konuştu:
"Büyük projelerimizden bir tanesi olan Halilbey Mahallesi'nin kapalı semt pazarının temelini atıyoruz. Bugüne kadar niye beklediniz diye soracak olursanız? Bizim hazır yerimiz yok bu yerin tahsis edilmesi de epeyi bir süre alıyor. Bunun akabinde inşallah Sarımazı'ya ve Belen'imize daha büyük projeyle halkımıza sunacağız. Burası 5 dönüme yakın bir alan 3 dönümü kapalı semt pazarı, 2 dönümü de otopark şeklinde düzenlenmiş bulunuyor. Burası İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nden arta kalan bir alan, burayı haftada bir gün semt pazarı olarak tahsis ediyoruz diğer alanları da okulumuzun alanı olarak hizmete sunacağız. İnşallah İmam Hatip Lisemizin de 2016 yılında temeli atılacak. Birde bu bölgeye uygulamalı bir cami düşüncemiz var. Takriben bu 5 dönümlük alan 700 bine yakın bir meblağ tutuyor. 3-3.5 ay kadar kısa bir sürede inşallah bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Hizmetlerimiz inşallah bundan sonra çığ gibi gidecek. Bu 1 yıllık süre içerisinde önce biz evimizin içini düzeltmekle geçti. Hala da devam ediyor, bitmiş de değil. Bu konuyu da bilmenizi istiyorum. Kolay bir süreçte değiliz. Kaymakamımızın bu konuda bize çok büyük destekleri var."
Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın da yaptığı konuşmada, halkın organik tarım ürünlerine daha kolay bir şekilde ulaşmaları açısından semt pazarı projesini çok beğendiğini belirterek, kamu yararına hizmetlerin üretilebilmesi için hazine arazilerine yönelik bir çalışma içinde olduklarını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından toplam 5 dönümlük alanda kurulacak olan Belen kapalı semt pazarı için ilk harç döküldü.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet