Skip Navigation Links

Organik Ürünler Bu Pazarda Satılacak..

Hatay’ın Belen İlçesi 3 dönümü semt pazarı, 2 dönümü otopark olmak üzere 5 dönümlük alanı halk yararına semt pazarı olarak hizmete hazırlıyor.

Organik Ürünler Bu  Pazarda Satılacak.. Web
TV

Gündem   A+a-

Yılllardır organik sebze ve meyvelerin satıldığı semt pazarlarından en çok ilgi göreni Belen İlçesi Halilbey Mahallesi’nde kurulandı.

Çevre ilçe ve mahallelerden de büyük ilgi gören Halilbey Semt Pazarı’nı modern bir mekana taşımak için kolları sıvayan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, halkın organik ürünleri daha kolay ulaşmaları, esnafların da rahat etmeleri için gerekli tüm düzenlemelerin yapılmasında kararlı görünüyor.

Belen ilçesi Halilbey Mahallesi’ndeki Semt Pazarı temeli, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in katıldığı törenle atıldı.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu törende yaptığı konuşmada, geciken bürokratik işlemler ve tahsisle alakalı sorunlar nedeniyle gecikmeli de olsa kapalı semt pazarının temelini atmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Seçildiği günden bu yana belediye içindeki sorunların giderilmesi için yoğun çaba sarfettiklerini belirten Başkan Vurucu, kapalı semt pazarı inşaatının yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede bitirilerek halkın hizmetine sunulacağını belirterek şöyle konuştu:  “Büyük projelerimizden bir tanesi olan Halilbey Mahallesi’nin kapalı semt pazarının temelini atıyoruz. Bugüne kadar niye beklediniz diye soracak olursanız? Bizim hazır yerimiz yok bu yerin tahsis edilmesi de epeyi bir süre alıyor. Bunun akabinde inşallah Sarımazı’ya ve Belen’imize daha büyük projeyle halkımıza sunacağız. Burası 5 dönüme yakın bir alan 3 dönümü kapalı semt pazarı, 2 dönümü de otopark şeklinde düzenlenmiş bulunuyor. Burası İmam Hatip ortaokulu ve Lisesinden arta kalan bir alan, burayı haftada bir gün semt pazarı olarak tahsis ediyoruz diğer alanları da okulumuzun alanı olarak hizmete sunacağız. İnşallah İmam Hatip Lisemizin de 2016 yılında temeli atılacak. Birde bu bölgeye uygulamalı bir camii düşüncemiz var. Takriben bu 5 dönümlük alan 700 bine yakın bir meblağ  tutuyor. 3-3.5 ay kadar kısa bir sürede inşallah bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Hizmetlerimiz inşallah bundan sonra çığ gibi gidecek. Bu 1 yıllık süre içerisinde önce biz evimizin içini düzeltmekle geçti. Hala da devam ediyor,  bitmiş de değil!  Bu konuyu da bilmenizi istiyorum. Kolay bir süreçte değiliz. Kaymakamımızın bu konuda bize çok büyük destekleri var. “

Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın da yaptığı konuşmada, halkın organik tarım ürünlerine daha kolay bir şekilde ulaşmaları açısından semt pazarı projesini çok beğendiğini belirterek, kamu yararına hizmetlerin üretilebilmesi için hazine arazilerine yönelik bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın şöyle konuştu: “Ben de projenin ayrıntılarını belediye başkanımızın ifadelerinden öğrenmiş oldum. Belenimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, zaten böyle bir ihtiyaç vardı. Çevre ilçelerden bile Halil bey mahallesinin pazarında satılan ürünün doğallığını güzelliğini duyuyordum. Öyle ürünlerin böylesine güzel ve sistemli bir yerde kapalı pazar içerisinde daha güzel şartlarda sunulacak olması hem satışı yapan vatandaşlarımız için hem de alıcı vatandaşlarımız için çok güzel imkan olacaktır. Belen'in böyle hizmetlere çok ihtiyacı var maalesef hepinizde biliyorsunuz ki yer problemi var. Hazine arazileri üzerine ya evler yapılmış durumda yada orman arazisi içerisine giremediğimiz tasarruf edemediğimiz ancak okul ve sağlık yapımında kullanabileceğimiz yerler. Elimizden geldiğinde bu konuda belediyemizle beraber bir çalışma yürütüyoruz. Atik'ten Karapelit’e kadar o mahallelerimizde boşluk olan yerleri birleştirelim imar plan tadilatı yapmak üzere bu gibi yatırımlara tahsis edelim şeklinde bir çalışmamız var.”

Organik Ürünler Bu  Pazarda Satılacak..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet