Skip Navigation Links

Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri Görücüye Çıktı

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,'Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri' projesinin,Erdemli ve Kızkalesi'nin tanıtımı için çok önemli bir adım olduğun

Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri Görücüye Çıktı

Medya   A+a-

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 'Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri' projesinin, Erdemli ve Kızkalesi'nin tanıtımı için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, yerel basın konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
Erdemli Belediyesi, 'Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri' adı altında bir projeyi hayata geçiriyor. Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye illerini, ilçeleri ile birlikte kapsayan proje, bu bölgelerde yayın hayatını sürdüren yerel radyo, televizyon, gazete, dergi ve haber internet sitelerine yönelik olarak hazırlandı. Yarışmaya katılan gazeteciler, eylül ayında Kızkalesi'ne davet edilecek. Seçici kurul üyelerince yerel basının sorunları konulu bir çalıştay düzenlenecek. Gezi programlarının ardından, geniş katılımlı bir ödül töreni ile proje son bulacak.
"YEREL BASININ SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Bu tür organizasyonların Erdemli'nin ve Kızkalesi'nin ulusal ve uluslararası alanda daha iyi tanıtılması için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Tollu, "İklimiyle, deniziyle, doğasıyla dünyanın en güzel yerlerinden olan Erdemli ve Kızkalesi'ni, tüm dünyaya tanıtmak adına bazı projeler geliştiriyoruz" dedi.
Bu çalışmanın bir belediye tarafından ilk defa yapıldığına dikkat çeken Tollu, şöyle devam etti; "Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri Organizasyonu da bunlardan bir tanesidir. Özellikle gelişmiş ülkelerde yerel basının gücü son derece mühim bir noktadadır. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise yerel basın çok fazla bir öneme sahip değil. Bu durumu değiştirmek ve geliştirmek adına Erdemli Belediyesi olarak böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken asla tek başına hareket etmiyoruz. Bu organizasyona Çukurova, Mersin ve Mustafa Kemal Üniversitelerinin İletişim Fakülteleri, bölgede faaliyet gösteren yerel basın mensupları dernekleri ve cemiyetleri ve Kızkalesi Turizm Derneği, proje ve organizasyon ortağı olarak destek verdiler. Bu projede ortak amaç, Erdemli'de bulunan tarihi, coğrafi ve doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen Kızkalesi'nin tanıtılmasıdır. Bir taraftan da yerel basın konusunda farkındalık yaratmaya, yerel basının sorunlarını konuşmaya ve bu konuya dikkat çekmeye çalışıyoruz."
Başkan Tollu, Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri programıyla ilgili çalışma aşamalarının 20 Nisan 2015 tarihinden bu yana devam ettiğini ve eylül ayında final programıyla sona ereceğini sözlerine ekledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet