Skip Navigation Links

Suruç'ta Hayatını Kaybedenler İçin Gaziantep'te Saygı Duruşu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün meydana gelen patlamada ölenler için Gaziantep'te cenazelerin bulunduğu alanda saygı duruşunda bulunuldu

Suruç'ta Hayatını Kaybedenler İçin Gaziantep'te Saygı Duruşu

Gündem   A+a-

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün meydana gelen patlamada ölenler için Gaziantep'te cenazelerin bulunduğu alanda saygı duruşunda bulunuldu.
Dün otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirilen cenazeler ailelerine teslim edilmeden önce, hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yakınlarını kaybeden aileler gözyaşlarına boğulurken, tabutların başında sinir krizi geçirenler oldu. Asri mezarlıklar içerisinde bulunan Nakıpoğlu Cami önünde toplanan kalabalık tarafından sloganlar atılarak, ağıtlar yakıldı.
Hayatını kaybedenler için açıklamada bulunan bir vatandaş, "Vahşi ve korkakça bir saldırı sonucu katledildiler. Onlar sadece Kobani'de bir şehri inşa etmeye gitmiyorlardı. Onlar aynı zamanda Orta Doğu'da halklar arasında kardeşlik köprüsünü inşa etmeye gidiyorlardı. Onlar Ortadoğu halklarının özgürlük, mutluluk ve kardeşlik için, yaşaması için bir ideal uğruna bir araya geldiler. Kobani'de çocuk parkları, okullar ve kreşler kurmak istiyorlardı. Ama dün yaşanılan saldırı sonucu bu idealleri yerde kaldı. Ne var ki biz yoldaşları onların bu ideallerini kardeşlik, özgürlük ve mutluluk ideallerini yaşatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu ve cenaze törenine katılanları 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet