Skip Navigation Links

Büyükşehir'den Kimsesi Olmayan Yaşlılara Yaşam Desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,engelli,çocuk,kadın ve yaşlılar alanında yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi

Büyükşehir'den Kimsesi Olmayan Yaşlılara Yaşam Desteği

Gündem   A+a-

Hizmet alanını hep 'insan odaklı' yapmaya gayret gösteren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, engelli, çocuk, kadın ve yaşlılar alanında yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi.
Engelliler Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan "Evde Yaşama Destek" birimi ile 65 yaşın üzerinde olup ta bakıma muhtaç yaşlıların evinde hizmet veriliyor. Yaşam destek birimi ekipleri, sosyal güvencesi olmayan dar gelirli yaşlı, engelli ve yatalakları tespit ediyor. Tespit edilen eve gidiliyor ve ihtiyaç sahibi kişinin; ev temizliği, küçük ev onarım tamiratı/tadilatı, çamaşırın yıkanması ve ütülenmesi, halıların temizlenmesi, traş yapılması, terzi hizmeti, vücut temizliği ile ev temizliği yapıyor.
Bazen hizmeti muhtaç kişinin evinde, bazen de birimde yapan Yaşama Destek Birimi ekipleri, sağlık, temizlik, kişisel bakım gibi temel ihtiyaçların yanında sosyal aktiviteler yaptırma imkanı da sunuyor. Yaşlılara kitap okuma imkanı veren ekip, stranç ve tavla oynattığı gibi kontrollü tansiyonunu da ölçüyor.
Önceki gün İncilipınar Mahalesi'ndeki yaşlı Sebiha Özsöyler'in evine giden ekipler, burada Özsöyler'in evini temizledikten sonra kişisel bakımını da yaptı. Daha sonra Hoşgör Mahallesi'nde Ahmet Köse'nin evine giden ekipler, burada da Köse'nin kişisel bakımını gerçekleştirdi.
Bu hizmetten memnuniyetlerini dile getiren bakıma muhtaç yaşlılar, bu tür faaliyetlerini insanları sevindirdiğini ifade ederek, yapanlara teşekkür ettiler.
Yaşlıları Ramazan Bayram'ına da hazırlayan yaşama destek birimi, bayramlık traşlarını yapıyor, evlerini temizliyor ve kişisel bakımlarını gerçekleştiriyor.
BAKIMA MUHTAÇ İÇİN ARANAN KRİTERLER
Yaşama Destek Birimi yetkilileri, bakıma muhtaç olmak veya merkezi kullanabilmek için 65 yaşı üzerinde olmak, akıl ve ruh sağlığının yerinde olması, bulaşıcı ve sürekli tıbbi bakımı gerektirecek hastalığın olmaması, uyuşturucu madde ve alkol alışkanlığının olmaması, günlük bakımı ihtiyaçlarını, (banyo, tuvalet) karşılayabilmek gibi kriterleri taşıyanların bu bakımdan yararlanabildiklerini belirttiler.
Yetkililer, bir ay gibi kısa bir süre önce kurulan Yaşama Destek Birimi'nin 27 evde yaşam muhtaç kişiye destek verildiğini kaydettiler.
"HAYIR DUALARINI ALIYORUZ"
Bakanlığı döneminde de 65 yaş ve üstündeki yaşlılar için birçok düzenlemeler yaptığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, esas uygulama alanlarını yerel yönetimler olduğunu söyledi.
Kadın, çocuk ve engelli gibi avantajlı gruplara verilen hizmetlerin hayat bulması gerektiğini ifade eden Şahin, şuanda verilen hizmetlerden dolayı büyük bir memnuniyetin söz konusu olduğunu kaydetti.
Özellikle büyükşehirlerde yalnız yaşamanın önemli bir sıkıntı olduğunu dile getiren Şahin, "Bu yaşlılarımızın en önemli istekleri özbakımlarının yapılması ve bir araya gelmeleri. Biz de bunu gerçekleştiriyoruz. Akranları ile bir araya gelerek hasret gidermek istiyorlar. Biz de onlar için bir aile ortamı oluşturduk. Merkezimizde oyun oynayıp stres atıyorlar. Aynı zamanda öz bakımlarını yapıyoruz. Hem destek merkezimizde hem de evlerinde hizmet veriyoruz. Empati yaparak bu hizmeti veriyoruz. Burada onların hayır dualarını alarak başkanlık görevimizi devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet