Skip Navigation Links

'Aleviler kuzu olmadıklarını göstereceklerdir'

EHDAV Başkanı Yeral: Aleviler kuzu olmadıklarını göstereceklerdir.

Gündem   A+a-


Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in sunduğu yarışma programında kullandığı 'mum söndü mü oynuyorsunuz' sözlerine Ehl-İ Beyt Kültür Ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral boykot çağrısı ile tepki gösterdi. Yeral, Erbil'in bu sözlerinin dışında Kavak Yelleri isimli dizideki köpeğe 'Hüseyin' isminin verilmesini de yadırgadıklarını söyledi.
Neredeyse her gün Alevileri rencide edecek cümlelerin ekranlarda yansıdığını dile getiren Yeral "Çarkıfelek programında Alevilere yönelik kötü bir itham yetmiyormuş gibi halen yayını devam eden Kavak Yelleri dizisinde de köpeğin ismini Hüseyin koyuyorlar. Bizlerin incineceğini düşünmüyorlar. Biz Aleviler kuzu değiliz. Bu programların yayınlandığı medya kuruluşlarını da boykot etmesini biliriz." dedi. Başkan Yeral, Alevi vatandaşlardan Çarkıfelek ve Kavak Yelleri isimli program ve dizinin yayınlandığı TV kanallarını televizyonlarından ve hatta uydularından kaldırmaya, yayın kuruluşunun sahibi olduğu gazeteleri almamaya çağırdı.
Yıllar önce Turnike programı sunucusu Güner Ümit'in de Aleviler hakkında kötü ithamlarda bulunduğunu hatırlatan Yeral "Mehmet Ali Erbil ki bu ismi ona yakıştıramıyoruz. Bu isme kurban olmalı çünkü. Ehli Beyt'e yakışmayan bu sözleri kendilerine aynen iade ediyoruz. Alevi vatandaşlardan tek ricam akıllarını başlarına toplayıp bu kanalları boykot etmeleridir." diye konuştu.
Mehmet Ali Erbil'in yıllardır kültürel değerleri ayaklar altına aldığını da iddia eden Yeral, "Erbil yıllardır bu milletin kutsal değerlerini ahlakını, örfünü, adedini ayaklar altına almaktadır. Çocuklarımıza kötü örnek olmaktadır. Onu izlediğimizde ailecek yüzümüz kızarıyor. Televizyonlarda bu söylemleri gördüğümüzde ekranların kapatılması için ricada bulunuyoruz. Tabi birileri bunları ekranda kahkaha ve sevinç çığlıkları atarak eğlenceli bir şekilde izleyebilir. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesiyle bu milletin kutsal değerlerini ayaklar altına almaya kimsenin hakkı yoktur. Hırsızın hırsız olabilmesi için benim malımı çalmasına hiç gerek yoktur. Komşunun malını çalan aynı şekilde benim malımı da çalar. Herhangi bir insanın varsın Müslüman olmasın; inancına, kutsal değerlerine dil uzatan, onları ayaklar altına alan bir kişi, işte gün geldi şimdi de Aleviler hakkında aynı beyanatları ve aynı zehiri kustu." şeklinde konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet