Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Flaş Haber!!! İSGİAD'da 23 Üye Resmen İstifa Etti!!!

8. Gün Haber www.hatayhaberleri.org internet sitesi üzerinden 09.10.2010 tarihi Cumartesi günü duyurduğu 'İSGİAD'ta Deprem' Flaş haberi yankıları süre

Gündem   A+a-


8. Gün Haber www.hatayhaberleri.org internet sitesi üzerinden 09.10.2010 tarihi Cumartesi günü duyurduğu “İSGİAD’ta Deprem” Flaş haberi yankıları sürerken, istifa açıklaması resmen yapıldı.


Flaş Haber!!! İSGİAD’da 23 Üye Resmen İstifa Etti!!!
İskenderun Genç İşadamları Derneği’nde (İSGİAD) beklenen istifa açıklaması resmen yapıldı.
İstifa listesinde 23 genç işadamının adı bulunurken, resmi açıklamada 29 Mayıs tarihinde yapılan olağan kongrede tüzük değişikliği sonrası yapılan 11 yeni üyeye oy kullandırılması “skandal” olarak yorumlandı.
Açıklamada en dikkat çekici hususlardan bir tanesi ise; İSGİAD’ın kişisel amaçlara hizmet eden “Şirket” pozisyonunda olduğu vurgusu.
23 kişinin istifa gerekçelerinin açıkça ifade edildiği açıklamada, aynı zamanda yeni bir oluşumun hazırlıklarına da işaret ediliyor.
Açıklamanın son bölümlerinde yer verilen, “Belirli çevreler ile ticari ilişkileri ranta dönüştürme amacıyla İSGİAD’ın kullanılması ne kadar etiktir? Yoksa derneğimiz “birilerinin himayesine mi” sokulmak istenmektedir?

Biz; bölge ve ülke ekonomisine gelecekte yön vermek için özveri ile mücadele eden genç iş adamları olarak, İSGİAD’ın mevcut yönetiminin anti demokratik, taraflı ve kişisel menfaat teminine dayalı uygulamalarını kabul etmiyoruz.” Cümleleri kamuyonda büyük yankı uyandıracağa benziyor.

Tarafsız yayıncılık ilkesi gereği istifa açıklamasını aynen yayınlıyor, istifa eden üyeler ve kurumlarının listesini kamuoyuna duyuruyoruz.

Bölge ekonomisinin temel taşı kuruluşların yöneticilerinden oluşan 23 genç işadamının istifa basın bülteni aynen şöyle:
“İskenderun Genç İş Adamları Derneği’nin (İSGİAD), 29 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Kongresi, seçimde başarısız olma kaygısı ile yapılan keyfi tüzük değişikliği doğrultusunda, 11 yeni üyenin kaydı ve bu üyelerin oy kullanması ile tam bir skandala dönüşmüştür. Başkan Gökhan Gökten’in ilk göreve geldiği tarihteki üye sayısının büyük çoğunluğu onun listesine karşı oy kullanmıştır.

Genel Kurulun yapıldığı günden bugüne kadar, mevcut yönetimin demokratik olmayan uygulamaları bertaraf edeceği, derneğimizin tarafsız ve ana tüzükteki realist yapısına dönebileceği düşüncesi ile sessiz kalmayı tercih ettik. Ancak, beklentilerimizin hayata geçirilmesi bir tarafa, İSGİAD’ın kişisel amaçlara hizmet eden bir “şirket” halinde kalmaya devam etmesi nedeniyle, sorumluluğumuz gereği yaşanan tüm olumsuzlukları kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duyduk.

Demokratik bir kongre yerine, kişisel çıkarların ön planda tutulduğu, “ben yaptım, oldu” mantığının hakim kılındığı kongre neticesinde ortaya çıkan tablo, kelimenin tam anlamıyla diktatörlük olgusunu çağrıştırmaktadır. Önceden kurgulanan ve kongrede hayata geçirilen plan, matematiksel olarak art niyetli zihniyetlerin zaferi olarak görülse de, kentimiz ve bölgemiz açısından karanlığa uzanan bir sürecin başlangıcı olmuştur.

Biz Genç İş Adamlarını temsil edecek yönetimin, tüm üyelere güven, dayanışma ve beraberlik aşılaması gerektiği inancındayız. Oysa mevcut yönetimin taraflı yaklaşımları ve “Böl-parçala-yönet” taktiği, bu güzide derneği uçurumun eşiğine getirmiştir.

Kongre öncesi, değiştirilen tüzük ile “3. kez başkan olamama” şartı kaldırılıp, mevcut yönetimin tamamının bilgisi olmaksızın derneğimize son dakikada üye yapılan 11 kişiye oy kullandırılması, “koltuk” sevdasından başka ne olabilir ki?
İSGİAD, “küçük olsun benim olsun” zihniyetiyle hareket edenlerin misafirhane olarak kullandığı bir dernek haline dönüştürülmüştür.

Belirli çevreler ile ticari ilişkileri ranta dönüştürme amacıyla İSGİAD’ın kullanılması ne kadar etiktir? Yoksa derneğimiz “birilerinin himayesine mi” sokulmak istenmektedir?

Biz; bölge ve ülke ekonomisine gelecekte yön vermek için özveri ile mücadele eden genç iş adamları olarak, İSGİAD’ın mevcut yönetiminin anti demokratik, taraflı ve kişisel menfaat teminine dayalı uygulamalarını kabul etmiyoruz.

Bu düşünceler doğrultusunda, ilk etapta ekte, adı, soyadı ve imzaları bulunan, 23 (yirmi üç) genç iş adamı, İskenderun Genç İş Adamları Derneği’nden istifa ediyor, bölgemizi en iyi şekilde temsil edebilecek, her kesimi kucaklayacak ve en önemlisi, güç birliği içerisinde müşterek hareket edebileceğimiz yeni bir oluşum gayreti içerisinde olacağımızı tüm İskenderun kamuoyuna ifade ediyoruz.”

 

 

Zeki Göçmen Asaş Filtre Yönetim Kurulu Üyesi
Canan Kahraman Mimar Belediye Meclis Üyesi
Selim Çam Çam Gıda Yönetim Kurulu Başkanı
Uğur Yayla Yayla İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi
Serdar Kirmit Güven Makina, Palmiye Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi
Sabri Keleş Nursan A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi
İsmail Rende Rende Petrol Yönetim Kurulu Üyesi
Şerif Rende Rende Oreks Madencilik Yönetim Kurulu Üyesi
Y.Neşet Keleş Öz Akdeniz Aluminyum
Okan Belli Belli Group Yönetim Kurulu Üyesi
A.Anıl Abacı Anıl Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi
Necati Sürmeli F-F Pazarlama
Ahmet Gökay Ekol Ofset
Hüseyin Doğan Doğanlar Grup
Saner Belli Mimar Beta Mühendislik Yönetim Kurulu Üyesi
Necdet Akkülah Kurucu Üye - Onursal Üye
Bilal Öz Özler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi
Sabahattin Uygun Uygunlar - Mega Medya Yönetim Kurulu Üyesi
Murat Sonel Aykut Murat Aykut İnşaat
Metin Toparlak Coctail Metin
Gazi Mehmet Tümkaya Süperkok - Intercarbon Yönetici
Sinan Gökpınar Gökpınar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi
Sarper Davut Davut Beton

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar