Skip Navigation Links

'Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun'

Tüm gösteriler arasında en küçük yaş grubu olan Pamuk Kreş'in jimnastik grubu, gösterileri, şirinlikleri ve sempatik hareketleriyle binlerce izleyiciy

Gündem   A+a-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık. Ülke genelinde olduğu gibi İskenderun’da da 23 Nisan Kutlama şenlikleri sabah saatlerinde Anıt alanına çelenk sunumu ile başladı. Kutlamalara İskenderun Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Garnizon Komutanı Gürsel Öztürk, Deniz üs Komutanı Turgay Erdal İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan ve çok sayıda askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıt alanında başlayan tören çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun tamamlanmasının ardından ataya bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile birlikte Atatürk Anıt alanındaki tören son buldu.
Anıt alanındaki tören daha sonra 5 Temmuz Stadyumunda devam etti. 5 Temmuz Stadyumunda düzenlenen kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı.

Bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz
İstiklal Marşımızın okunması ile başlanan 23 Nisan Egemenlik ve çocuk Bayramı kutlama töreninde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Bereketoğlu, “Türkiye de önemli gelişmelerden biride 23 Nisan 1920 Ankara da Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıydı.

Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılmasıyla Türkiye Cumhuriyetinin Kurulmasını müjdelemiştir. 1 Kasım 1923 de Saltanatın kaldırılmasıyla Mustafa kemal Atatürk Cumhurbaşkanı ilan edilmiştir. 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olarak kutlanması Atatürk’ün çocuklara verdiği değerden kaynaklanır. Her 23 Nisanda Türkiye çocukları özgür bir insan olmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Milletçe, milli birlik ve beraberlik içinde, aynı duygu ve düşünceleri paylaşmaktan, bugünlere ulaşmaktan, bugünleri yaşamaktan mutlu ve gururluyuz. Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Sevgili çocuklar sizler bizim gururumuz mutluluğumuz ve geleceğimizsiniz bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Konuşma ve şiirlerin okunduğu kutlamalarda Çocuklar bir birinden güzel çeşitli oyunlar sergiledi. Büyük ilgiyle izlenen Kutlamaların sonunun da ise Yusuf Civelek kutlama alanına inerek çocuklarla karşılık oyun oynadı. Kutlama programı, İskenderun Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Garnizon Komutanı Gürsel Öztürk çocukların yanına gidip neşeli tavırlar sergilemeleriyle son buldu.
Tüm gösteriler arasında en küçük yaş grubu olan Pamuk Kreş’in jimnastik grubu, gösterileri, şirinlikleri ve sempatik hareketleriyle binlerce izleyiciyi kendilerine hayran bıraktılar.

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet