Skip Navigation Links

İsdemir İşçisinde Sözleşme Sevinci

İSDEMİR'de bugün greve başlama kararı alan Celik-İş Sendikası, OYAK yönetiminin ilk 6 ay için yüzde 25, iki yıl için toplam yüzde 40'lık ücret artışı

Gündem   A+a-

 
İsdemir İşçisinde Sözleşme Sevinci
 
İSDEMİR'de bugün greve başlama kararı alan Celik-İş Sendikası, OYAK yönetiminin ilk 6 ay için yüzde 25, iki yıl için toplam yüzde 40'lık ücret artışı teklifini 'işçiye ne yapalım?' diye sordu. Dün, çelikhane önünde konulan sandıklarda işçinin sözleşmenin imzalanması için sendika yönetiminin tavrının ne olması gerektiğini soran Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube yönetimine, işçiler 'imzala' diye yanıt verdi. Kurulan sandıkların İSDEMİR'de çalışan çelik işçisinin üç vardiyasının da oy kullanması nedeniyle geç saatlerde sonuçlanacaı, ancak işçinin iki yıl için yüzde 40'lık teklife 'evet' dediği öğrenildi.
Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, Ülkemizde enflasyon oranı ortada iken gelen teklifi iyi bulduklarını, ancak işçinin kararı olmadan sözleşmeye imza atmayacaklarını söyledi. Gül, sözleşme içing elen teklifi işçiye açıklayınca, işçiler sendika başkanını omuzlara alıp, 'imzala' sloganı attı.
 
Yaklaşık 500 metre omuzlarda taşınan ve uzun süre Çelik işçisinin sevgi gösterisinde bulunan Çelik İş Sendikası Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri ve İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül daha sonra imza atmak üzere Ankara' ya uğurlandı. Başkan Cengiz Gül toplu iş sözleşmesinin imzasının ardından kamuoyuna geniş açıklama yapacak.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet