Skip Navigation Links

Bu 30 Ağustos unutulmaz..

Ödüllerin dağıtıldığı törende ilklerle dolu 30 Ağustos'un gururu vardı.

Gündem   A+a-

30austosb.jpg" />

Spor ve kültürel faaliyetlerle unutulmaz bir 30 Ağustos Zafer Haftası yaşayan İskenderun, konserlerle coştu, resmi törenlerde gururlandı. Ödüllerin dağıtıldığı törende ilklerle dolu 30 Ağustos’un gururu vardı. Zafer Kupasını alan Asaş Spor’un Başkanı zeki Göçmen’in gözleri böylesi önemli ve anlamlı kupayı almanın gururuyla parlıyordu.

Törenlerde İskenderun’a ilkleri yaşatan 39. Mekanıze Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk Paşa’nın gayretleri büyük takdir topladı. Öztürk Paşa ise tüm mütevazılığıyla az veya çok ayrım yapmadan tüm emek verenlere katkılarından dolayı günün anısına belge verdi. İlkler arasında bir önemli husus da İskenderun Kaymakamlığına geçtiğimiz günlerde atanan Kaymakam Cemil Aksak’ın halkla bütünleştiği ilk tören olması ayrı bir değer taşıdı. Geçit törenlerinde en büyük alkışları komandolar ve de tüfekli hareketlerle otuzdokuzlular aldı.
Resepsiyon muhteşemdi..
30 Ağustos Zaferi’nin 87. yıldönümü Resepsiyonu Orduevi Ek tesislerinde gerçekleştirildi. Hakkari’den gelen şehit haberleri üzerine dar bir kapsamda gerçekleştirilen resepsiyonu Garnizon ve 39. Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk ve eşi ev sahipliği yaparken, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Çetin Hepbıçakçı ve eşi de Öztürk Paşa’ya yardımcı oldular. Resepsiyona İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, çeşitli daire müdürleri ve diğer konuklar katıldılar. Gecenin açılış konuşmasında konuklara hitap eden Otuz dokuzlu Öztürk Paşa, Hakkari’deki şehitler dolayısıyla resepsiyonun dar kapsamlı tutulduğunu ifade ederek, gecenin anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Resepsiyona çok sayıda konuk eşleri birlikte katılırken, misafirlere açık büfeden çeşitli ikramlar da yapıldı. Siyaset, iş, sivil toplum örgütleri, MKÜ yetkilileri ve çeşitli daire müdürleri ile değişik rütbedeki askerlerin katıldığı resepsiyonda, genellikle bu yılki 30 Ağustos törenlerinin oldukça renkli geçtiğine işaret edildi ve Otuz dokuzlular olarak bilinen askerleri personelin Zafer Haftası boyunca gösterdikleri çabadan övgüyle söz edildi. Garnizon Komutanı Öztürk Paşa ve eşinin konuklarla teker teker ilgilenme çabaları ve ev sahiplikleri ise tüm misafirlerce taktirle karşılandı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet