Skip Navigation Links

Ülkelerine Dönen Suriyeli Sayısı Azaldı

Pasaportu olan Suriyeliler'in,Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine dönüşleri sürerken,sayıları azaldı

Ülkelerine Dönen Suriyeli Sayısı Azaldı

Gündem   A+a-

Pasaportu olan Suriyeliler'in, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine dönüşleri sürerken, sayıları azaldı.
9 Mart tarihinden Başbakanlığın talimatı ile Öncüpınar Sınır Kapısı, Suriye'den gelen araç ve yayalara kapatılmıştı. Bu tarihten itibaren pasaportu bulunan Suriyeliler'in ülkelerine dönmelerinde her hangi bir sıkıntı yaşanmazken Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyenlere izin verilmiyor.
Suriye'nin Halep kenti ve kırsalında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile IŞİD militanları arasında süren çatışmalar ve Halep çevresinde Esad yönetimi tarafından muhaliflere yönelik operasyonlar nedeniyle Başbakanlığın talimatı ile Öncüpınar Sınır Kapısı, Suriye'den gelen araç ve yayalara kapatılmıştı.
Gelişlerin yasak olmasına karşın ülkelerine dönmek isteyen ve pasaportu bulunan Suriyelilerin, ülkelerine gitmelerine izin veriliyor. Sabah saatlerinde Öncüpınar Sınır Kapısı'na giden bazı Suriyeliler, ülkelerini dönerken, Suriye'ye giden sayısında her geçen gün düşüş yaşanıyor. Öte yandan, sivil toplum örgütleri tarafından insanı yardımlar ile ticari amaçlı yük taşıyan TIR ve kamyonlar, Öncüpınar Gümrük sahasında yüklerini Suriyeli plakalı TIR ve kamyonlara aktarma yapıyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet