Skip Navigation Links

Samandağ Olayı TBMM'de

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Samandağ ilçesinde yaşanan talihsiz olayları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Gündem   A+a-

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Samandağ ilçesinde yaşanan talihsiz olayları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesinde, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’nun sözde yazdığı mektuptan, Şıhlar hakkında açılan davaların sonucuna kadar cevap istedi.

Gökhan Durgun’un soru önergesinde, cevaplandırılmasını istediği konular şöyle:
“Son günlerde Hatay kamuoyu; Samandağ ilçesi Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu tarafından 04.05.2010 tarihinde Milli İstihbarat Teşkilatı’na gönderildiği iddia edilen “Samandağ ilçesi Alevi halkı kesiminin 2010 tarihindeki ilk altı aylık raporu’’ adlı bir rapordan dolayı çalkalanmaktadır.
1- Böyle bir raporun; Samandağ ilçesi Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı’na gönderildiği iddiası doğru mudur?
2- Söz konusu olan bu raporda; Samandağ’da yaşayan Alevi kökenli vatandaşlarımızın Anayasamıza ve insan haklarına aykırı olarak fişlendikleri iddiası doğru mudur?
3- Söz konusu raporda; Samandağ ilçesi halkından bahsederken “Alevi halkı dinsizdir. Hiçbiri oruç tutmaz, namaz kılmaya camiye gitmez. Helal-haram bilmez, Alevi meshebi adı altında örgütlenmişlerdir.’’ şeklinde Samandağlı hiçbir vatandaşımızın kabul etmeyeceği şekilde hakaret içeren ve ayrıca dini inançlarının aşağılandığı bir tabirin olduğu doğru mudur?
4- Söz konusu raporda: Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu’nun, Samandağ ilçesinde mevcut bulunan Alevi kökenli vatandaşlarımızın, eğitim yapan çok başarılı olan çocuklarının Askeri Liselere, Askeri Harp Okulları’na ve Polis Akademileri’ne girmemeleri için aileleri ve eğitim yapan başarılı çocuklarının, Kırmızı Bültenler’de tescil edilmeleri için haklarında gizli raporlar tanzim edildiği ve tutanakların listeler halinde mühürlü zarflarla MİT Müsteşarlığına gönderildiği iddiası doğru mudur?
5- Söz konusu raporda; Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu’nun, Samandağ halkının Alevi kesiminden olan yetkili memurlar ve Alevi kökenli muhtarlar hakkında soruşturmaların açıldığı, çeşitli suçlar işledikleri gerekçesi ile gizli tutanaklarla sicillerine işlendiği ve Kırmızı Bülten’lere tescil edilmek üzere mühürlü zarflarla MİT Müsteşarlığı’na gönderdiği iddiası doğru mudur?
6- Söz konusu raporda; Samandağ ilçesinde bulunan Alevi mezhebine mensup bütün Şıhların haklarında suç duyurusu yapılmak suretiyle davalar açıldığı iddiası doğru mudur?.
7- Söz konusu raporda; Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu tarafından “Alevi kesimin sakallı olan bu Şıhlarının tümü devlet için tehlike oluşturan bir gruptur. Bu ŞIHLARI çökertmek için Kaymakamlığımızca tayin edilen sağlam bir ekip haklarında gizli takip faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu Şıhlar haklarında açtırdığımız davalardan dolayı süreç başlamıştır. Bu Şıhların Kırmızı Bültenlere tescil edilmeleri için haklarında tanzim edilen gizli tutanaklar mühürlü zarflarla gönderilmiştir.” ifadesinin kullanıldığı iddiası doğru mudur?
8- Söz konusu raporda; Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu tarafından ‘’Samandağ Alevi kesiminin çok varlıklı ve zengin olan kişilerin haklarında suç teşekkül edecek ve bu kişilerin düşürülüp fişlenmeleri için tayin ettiğim sağlam bir grup tarafından takip ettirilmektedirler.” ifadesinin kullanıldığı iddiası doğru mudur?
9- Söz konusu raporda; Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu tarafından ‘’Samandağ Kaymakamı olarak benimle sağlam bir şekilde çalışan grubumla birlikte bir yıl daha Samandağ İlçesinde kalırsam Samandağ Alevi Halkı kesiminin % 90'ı fişlenecek ve herkesi kamu haklarından mahrum ettirmek için bütün gayretlerimle çalışmalarımı sürdürmekteyim.’’ ifadesinin kullanıldığı doğru mudur?
10- Söz konusu raporda; Samandağ ilçesinde mevcut bulunan Alevi halkı kesiminin güçlü olan kişiler teyit ettirilip bunları çökertmek için takibe alındığı ve haklarında gerekli her türlü işlemler yapılması için Raporlar ve Tutanaklar yazılıp haklarında gizli çalışmalara devam edildiği iddiası doğru mudur?
11- Yukarıda belirttiğim iddiaların doğruluğunun araştırılması ve soruşturulması ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmamışsa yapmayı düşünüyor musunuz? “
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet