Skip Navigation Links

Optimum'da Ramazan Sokağı

'On bir ayın sultanı'Ramazan Ayına özel etkinliklerin düzenlendiği Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde,Ramazan Sokağı kuruldu.

Optimum'da Ramazan Sokağı

Gündem   A+a-

"On bir ayın sultanı" Ramazan Ayına özel etkinliklerin düzenlendiği Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde, Ramazan Sokağı kuruldu.
Türk mimarisinin geleneksel izlerini yansıtan rengarenk boyanmış eski evleri, Osmanlı giysileri içindeki satıcıların da yer aldığı sokak, adeta buram buram tarih kokuyor. Binbir emek ve özenle hazırlanan sokakta geleneksel giysilerle gezen Osmanlı karakterleri, ziyaretçilere "Ramazan-ı Şerfileriniz Hayırlı Olsun" temennileriyle karşılıyorlar.
Kurulan Ramazan Sokağı'nda yer alan pamuk şekerci, elma şekercisi, şerbetçi, macuncu, tespihçi, kahveci ve Osmanlı kıyafetleri ile fotoğraf çektirme stantları ziyaretçileri adeta geçmişe yolculuğa çıkarıyor. Türkiye'nin ünlü ressamlarından Selahattin Solak'ın, fotoğraf makinesinin bulunmadığı eski devirlerin anısını canlandırmak için kurduğu standın da yer aldığı Ramazan Sokağı'nda, Adana'nın ünlü markası Tarihi Yeni Uğur Lokumcusu da tahin, helva, lokum ve cezerye çeşitlerinden örnekler sunuyor.
LEZZET STANTLARI
Güllaç tatlıcısı, pamuk şerekrci, şerbetçi ve Osmanlı kahvecilerinin birbirinden enfes lezzetleri satışa sunduğu stantta, aksesuarın öncü markalarından Giftand da birbirinden güzel hediyelik eşyaları ziyaretçilerin beğenesine sunuyor. Elma Sarayı ise Osmanlı macunu, Osmanlı şerbeti ve şeker çeşitleriyle Ramazan Sokağı'ndan alınan nostaljik tada ayrı renk ve lezzet katıyor. Lezzetlerin yanı sıra Osmanlı giysilerine özlem duyanlar, birbirinden renkli bu giysileri üzerlerine giyip, temsili sultan tahtına çıkarak anı fotoğrafları çektiriyorlar.
Ramazan'a özel etkinliklerle konuklarını ağırlayan Optimum'un yemek katı terasında sahnelenen Hacivat- Karagöz ve Kazancılar Grubu fasıl dinletisi. ziyaretçilere eski Ramazanların duygusunu yaşatıyor.
Ramazan'ın dolu dolu yaşanacağı Optimum'da, her salı, perşembe, cumartesi ve Pazar günleri Kazancılar Müzik Grubu ve Fasıl Ekibi ziyaretçileri müzikleriyle zaman tünelinde yolculuğa çıkarıyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet