Skip Navigation Links

Asi Nehri taştı, 40 bin dönüm ekili alan sular altında kaldı

Hatay'da geçen hafta sonu kar ile başlayan ardından sağanaklarla devam eden yağış yüzünden, Amik Ovasında yaklaşık 40 bin dönüm ekili alan sular altın

Gündem   A+a-

 
 
Hatay'da geçen hafta sonu kar ile başlayan ardından sağanaklarla devam eden yağış yüzünden, Amik Ovasında yaklaşık 40 bin dönüm ekili alan sular altında kaldı.
Sağanak yağışın eriyen kar sularıyla birleşmesiyle debisi yükselen Asi Nehri, Altınözü ilçesine bağlı Bohşin, Apaydın, Boynuyoğun, Kurtuluş, Demirköprü köyleri ile Hacıpaşa beldesinin bir kısmı ile yaklaşık 40 bin dönüm tarım arazisini sular altında bıraktı.
Hacıpaşa, Bohşin, Apaydın ve Kurtuluş köylerini Antakya'ya bağlayan karayolu da yer yer sular altında kalırken, araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
Aşırı yağış sebebiyle dolan Suriye'deki barajların kapaklarının açılması ihtimali de Hataylı çiftçilerin en büyük korkusu haline geldi.
Apaydın, Bohşin ve Kurtuluş köylerinde yaklaşık 35 bin dönüm ekili alanın sular altında kaldığını söyleyen Apaydın Köyü muhtarı Ömer Çağatay, "Ortalama 20-30 bin dekar arazi sular altında kaldı. Hacıpaşa'dan Bohşin, Apaydın, Kurtuluş ve Asi üzerinde bulunan bütün mıntıka, tüm topraklarımız şu anda su altında kaldı. Bir hafta önce de Asi Nehri taşmıştı ancak bu kadar değil, şimdi kar yağışının arkasından gelen yağmurlar Asi'nin seviyesini yükseltti." dedi.
Devlet Su İşlerinin baskınları önlemek için tedbir aldığını ancak yeterli olmadığını belirten Muhtar Ömer Çağatay, "Devlet Su İşleri tedbir aldı, bu alınan tedbirler şu anda yetmiyor." diyerek alınan önlemlerin yetersiz kaldığını söyledi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet