Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Havaalanının Hatay'a katkısı büyük oldu

İskenderun'da, Hatay genelinde, 2009 yılı içerisinde yapılanlar ve 2010 yılı içerisinde yapılması planlanan projeler Vali M. Celalettin Lekesiz başkan

Gündem   A+a-

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, resmi daire il ve ilçe müdürleri, kurum il ve ilçe müdürleri, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, “ilçemizdeki kaynakları, imkanları birleştirerek ilçemiz için en iyisini yapmaya çalıştık, bundan sonra da imkanlar doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Bu toplantının bu mücadelemizde bize katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, 2009 yılı değerlendirmesini kısa bir şekilde yaptı. yaklaşık 2 yıl önce açılan havaalanının tüm il geneline katma değerinin çok büyük olduğuna işaret eden Vali Lekesiz, “Hatay havaalanı yaşanan krize rağmen, hem sefer sayısı hem yolcu sayısı artışı bakımından en çok artış gösteren havaalanı olmuştur. Bu ilin potansiyelinin de arttığının bir göstergesidir. Ayrıca vize uygulamasının kalkmasıyla da Suriye’ye ihracatımızda ciddi bir artış yaşandı. 2010 yılı içerisinde de İskenderun Limanının özelleştirilmesiyle büyük gelişmeler yaşanması kaçınılmaz olacak. Bu toplantının 3 temel yararı var. birincisi açık bir yönetim, ikincisi topluma karşı sorumluluk duygusunun aşılanması ve üçüncüsü de topluma karşı hesap verme kültürünün aşılanmasıdır” diye konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar