Skip Navigation Links

Şahinbey Belediyesi'nden 118 Okul Birincisine Dizüstü Bilgisayar

Şahinbey Belediyesi, 118 okul birincisine dizüstü bilgisayar hediye etti.

Şahinbey Belediyesi'nden 118 Okul Birincisine Dizüstü Bilgisayar

Eğitim   A+a-

Şahinbey Belediyesi, 118 okul birincisine dizüstü bilgisayar hediye etti.
Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda meslek edindirme kurslarını bitirenlere sertifikaları verilirken, okul birincilerine de dizüstü bilgisayar hediye edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Emrah Gülveren, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve öğrenciler ile veliler katıldı.
Protokol üyelerinden bilgisayarlarını alan öğrenciler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti. Dizüstü bilgisayarları dağıtan protokol üyeleri, öğrencilerle beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.
"GAZİANTEP 565 BİN GENÇ NÜFUSA SAHİP"
Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, "Sabah Şehitkamil Belediyemizin okullarından birinde Sayın Valimizle beraber karne dağıtımımızı yaptık. Biraz önce Suriyeli öğrencilerimizin karne törenini gerçekleştirdik. İlimiz Türkiye'nin 8. büyük ili olmasına rağmen genç nüfusu bakımından 565 bin öğrenciye hitap eden ve bugün karne alan 565 bin genç nüfusa sahip" dedi.
"EĞİTİM ANNE KARNINDA BAŞLAR"
İlkokul, ortaokul ve liselerini birinci olarak tamamlayan 86 kız ile 32 erkek öğrenciye dizüstü bilgisayar dağıtıldığına dikkat çeken Başkan Tahmazoğlu, ise şöyle konuştu:
"Öncellikle bugün karne alan bütün öğrencilerimiz tebrik ediyorum, karne dağıtan öğretmenlerimiz tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Eğitim çok önemlidir, her şeyin başı eğitim. Dinimizin ilk emri oku. Okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur. Eğitim anne karnından başlayıp yaşam boyu devam eder. Şahinbey Belediyesi olarak eğitim konusu önceliklerimiz arasında. Bu anlamda hem eğitimi teşvik etmek hem de başarıyı ödüllendirmek adına bu bilgisayar dağıtımını her yıl düzenliyoruz. Bu her halde 7'ncisi oldu. Bu zamana kadar 893 adet dizüstü bilgisayarları okul birincilerimize dağıtmışız. Ve yine üst üste üniversite sınavında Gaziantep birincisi olan öğrencilerimize araba hediye ettik. Yine 7 sosyal tesisimizde 6 yıl içerisinde 62 bin kişiye kurs vermişiz."
"HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM"
Gaziantep'te 565 bin öğrencinin karne aldığını vurgulayan Vali Yerlikaya, "Gaziantep'imizde 565 bin yavrumuz gözbebeğimiz karnelerini aldılar. Hayırlı uğurlu olsun. Öncellikle bu evlatlarımızın annelerini ve babalarını tebrik ediyoruz. Onları kutluyoruz, sağ olsunlar var olsunlar. Başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere il idarecilerimiz, okul müdürlerimiz, okul müdür yardımcıları, o okullarda öğrencilerimizin geleceğinden sorumlu olan kardeşlerimiz, o okulları yavrularımız için hazırlayan, emeği geçen ismini bildiğimiz bilmediğimiz, hatırladığımız, hatırlayamadığımız, eğitimde bize hizmet veren bütün kardeşlerimizi hürmetle kutluyorum. İnancımızda, örfümüzde eğitim. Her şeyin başı eğitim. Çünkü biz öğrenmekle, bilmekle, beynimiz kullanmakla insanız" dedi.
Törende Vali Al Yerlikaya tarafından Başkan Tahmazoğlu'na günün anısına hediye takdim edilirken, tören sonunda protokol üyeleri birinci olan 118 öğrenciyle beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet