Skip Navigation Links

Höyük Köyünde Yas Var

İskenderun'a bağlı Höyük Köyü'nde oturan ve yaklaşık 20 yıldır Sudiarabistan'da ekmek parası için lokanta işleten Munir Dural Suriye'deki saldırıdan ö

Gündem   A+a-

 
 Höyük Köyünde Yas Var
 
İskenderun’a bağlı Höyük Köyü’nde oturan ve yaklaşık 20 yıldır Sudiarabistan’da ekmek parası için lokanta işleten Munir Dural Suriye’deki saldırıdan önce ablasını arayarak eve dönüyorum saat ikide ordayım yemek koyun dediği belirtildi.
Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde lokantası olduğunu ve yaklaşık 20 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Münir Dural’ın kız kardeşi Sevsen Seval Dural, ağabeyin .Kurban bayramı izini için geldi beraberinde arabasın getirdi”diyerek şunları söyledi:
“Bayram tatili için çocukları ile burada bir ay kaldı geri döndü. Dönerken cilve gözünden sonra Suriye sınırını geçiyor, Ondan sonra bir benzin istasyonu yeri var orada benzin doldurmak için durduğunda on kişinin saldırısına uğramış. Kendilerini o zaman vurmadılar ıssız bir yere götürerek kafalarına silah dayamışlar fakat öldürmemişler. Sadece arabayı almışlar üç gün sonra benzin bitince arabayı bırakmışlar. Yurt dışına giden beraberindeki arkadaşı gitmiş kendisi araba olmadığı için çıkartmamışlar. Olay yerinde karakoldan kağıt istemişler.”dedi.
Suudi Arabistan’a aracı olmadığı için geçemeyen işçi Munir Dural’ın arabasını almasının ardından araçtaki kurşun izleri olduğundan tamir ettirip öyle gitmek için İskenderun’daki evine gelmek üzere telefon açtığını söyleyen acılı abla Sevsen Seval Dural şunları söyledi:
“Arabası ile ilgili kağıdı birkaç gün sonra almış Telefon açtı yemek hazırlayın saat ikide orda olacağım dedi. Bizde kendisini bekliyorduk. Dönerken aynı yerde vurdular kendisini. Ekmek parası için yurt dışına gidiyordu ağabeyim. bir oğlu iki kızı var oğlu şuanda yurt dışında. Kızlar okuduğu için buradalar. Çok üzgünüz.”
Baba Mehmet Dural’ın anju olduğu tansiyon gibi rahatsızlıklarının bulunmasından dolayı Münir Dural’ın öldüğünü söylemediklerini anlatan Abla Dural,”Ağabeyim ile ilgili olanları biliyorduk. Dün hayatını kaybettiğini öğrendik. Babam ile anneme söylemiyorduk. Hasta oldukları için ancak bugün söyledik fenalaştılar doktora götürdük. Şimdi doktor kontrolündeler.”dedi.
Elindeki oğlunun fotoğrafına sarılarak öpen ve ağlayan gözü yaşlı anne Leyla Dural Arapça ağıtlar yaktı. Ağıtında Oğlunu öldürenleri Allaha havale ettiğini haykırdı.
Biray süreyle gelerek bayram tatilini birlikte geçiren çocuktları ile mutlu günler yaşayan üç çocuk annesi Vesile Dural ise eşinin ölüm haberin alınca fenalaştı. Evde yatakta doktor kontrolünde ilaçlarla sakinleştirilmeye çalışılırken komşularda teselli etmek acısını paylaşmak için yanından ayrılmıyorlar. Sorulara cevap veremeyen genç kadın sözcükler boğazında düğümlenip ağıtlar yakıyor.
Suriye’de hayatını kaybeden Munir Dural’ın evinde yas sürerken cenaze evine köylülerin akrabaların akın ettiği sırada bir kısım yakınları da Cilvegözü sınır kapısında Suriyeden kendilerine cenazenin verilmesini bekliyorlar.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet