Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Slovakya Eski Cumhurbaşkanı Türk Sanayicisine Hayran Kaldı

İskenderun Avrupa'nın merkezinde çok önemli bir konuma sahip Slovakya'nın eski Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster'i ağırladı.

Gündem   A+a-

İskenderun Avrupa’nın merkezinde çok önemli bir konuma sahip Slovakya’nın eski Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster’i ağırladı.
İskenderun Belediye Başkan Vekili Zeki Aytaş’ı ziyaret eden Slovakya eski Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster, bölgemizin saygın işadamlarından Riyad Türkoğlu’nun misafiri olarak İskenderun’a geldiğini ve Belediye Başkan Vekili Zeki Aytaş’ı makamında ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Slovakya’ya demir-çelik sektörünü kazandıran dünyaca ünlü Slovakya’nın eski Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster, bölgemizde demir-çelik sektörünü doğaya ve çevreye duyarlı yapılanmış gördüğünü söyledi.


Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne gireceğine inandığını belirten Slovakya Eski Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster, cumhurbaşkanlığı döneminde tüm mevkidaşlarına Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne alınması gerektiğini söylediğini ifade etti. Türkiye’nin İstanbul ve Ankara’dan ibaret olmadığını ve diğer bölgelerin de İskenderun örneği gibi çok gelişmiş olduğunu herkesin görmesi gerektiğini altını çizerek ifade eden Rudolf Schuster, Türkiye sevgisini ifade ederken çok samimi konuştu.

Slovakya Eski Cumhurbaşkanı Türk Sanayicisine Hayran

Demir-Çelik’in duayeni Slovakya Eski Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster ‘den çok önemli mesaj var. Bölgenin çok önemli bir konuma sahip olduğuna vurgu yapan Rudolf Schuster, yatırımların değerinin bilinmesini ve yüksek teknolojiyle üretim yapan Türk Sanayicinin desteklenmesinin önemine işaret etti.

Slovakya’ya demir çelik sektörünü kazandıran ve dünyaca konusunda uzman olarak tanına, üç dönem bölgesinde belediye başkanlığı, bir dönemde Slovakya Cumhurbaşkanlığı yapan Rudolf Schuster işadamı Riyat Türkoğlu’nun davetlisi olarak İskenderun’a geldi.
Slovakya eski Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster , İskenderun Belediye Başkan Vekili Zeki AYTAŞ’ı makamında ziyaret etti.
Slovakya ve Türkiye arasında özellikle İskenderun bölgesi ile ilgili çalışmalar yapmak ve karşılıklı ilişkileri kuvvetlendirmek üzere bölgeye gelen Slovakya Eski Cumhurbaşkanı İskenderun’a hayran kaldığını, buranın daha da güzelleştirilmesi için yatırım yapmaktan kaçınılmaması gerektiğine dikkat çekerek, Başkan Vekili Zeki Aytaş’tan da kentin güzelliğine güzellik katılması için çalışmaların arttırılmasını rica etti.
Kendi bölgeleri ile İskenderun’un demirçelik bakımından çok benzeştiğini de ifade eden Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster, Türkiye’nin AB’ye girmesi konusunda da gerekli girişimlerde bulunacağının altını çizdi.
Özellikle demirçelik konusunda adından çokça söz ettiren Cumhurbaşkanı kendi bilgi ve birikimlerini paylaşmaktan zevk alacağını karşılıklı iyi niyetle hareket edilmesi durumunda iki tarafında çok şey kazanacağını söyledi. İşadamı Riyad TÜRKOĞLU’nun davetlisi olarak Hatay’a gelen Cumhurbaşkanı Radup SUŞDER İskenderun Belediye Başkan Vekili Zeki AYTAŞ’la tanışmaktan memnun olduğunu belirtti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan vekili Zeki AYTAŞ dünyaca tanınmış ve demirçelik sektöründe sözü dinlenen bir dev olan Slovakya Eski Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster’e günün anısına bir de plaket sundu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş