Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Cumhurbaşkanımızı En İyi Şekilde Ağırlayalım..

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, gazetecilerle belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanımızı En İyi Şekilde Ağırlayalım.. Web
TV

Gündem   A+a-

Salı günü İskenderun’a gelerek halka hitap edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşılanması, ağırlanması ve halkla buluşmasında gerekli coşkunun bölgede hissetirilmesi konusunda destek isteyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Yıllar sonra ilk defa ilçemize Cumhurbaşkanımız geliyor, 1955'te Celal Bayar gelmiş. Son yüzyılda ilk defa bir cumhurbaşkanımız İskenderun'u ziyaret edecek. İskenderun'un fahri hemşerisi olarak kendisine bir sunum yapacağız. Bugün 50'e yakın ilçe Cumhurbaşkanımız gelsin diye talep ediyor gitmedi, ille de İskenderun dedi. 2 Haziran günü ben sizlerden rica ediyorum bırakın basını, bu şehrin bir memleketlisi olarak iyiliği için görüş ne olursa olsun önemli değil, yeter ki Ankara'dan daha fazla birşeyler alalım. İlk defa bir devlet başkanı geliyor parti olarak görmeyelim bugün o olur yarın bir başkası ama ilk defa İskenderun hükümetle birleşti ve Ankara'daki notlarımız hep eksiden artıya döndü.” Dedi. 


Projeleri Seçimden Sonra Açıklayacağız
İskenderun’un geleceği açısından çok önemli projeler üzerinde uzun süredir mutfakta çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 7 Haziran seçimlerinden sonra da düzenleyeceği basın toplantısında tüm projeleri açıklayacaklarını ve detaylı bir sunum yapacaklarını söyledi.  Başkan Dingil şöyle konuştu: “İleride bütün evraklarla birlikte biz belediye olarak geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Feyezan kanalının bütçesi çıktı 16 Haziran'da ihalesi var. Mutfakta çok iyi çalıştık, Ankara'yla çok iyi diyalog kurduk, İskenderun hakettiğini artık yavaş yavaş almaya başlıyor. Bu arada eksiğimiz oldu, yanlışımız oldu biz bunların hepsini kabul ediyoruz. En basitinden İskenderun'a bir üniversite gelmesi bile bu kentin geleceğini değiştiriyor. İskenderun Teknik üniversitesi’nin 80 Trilyona yakın ödeneği geliyor. Türkiye'nin en ünlü hocaları bu üniversitede olacak. Sıradan bir üniversite değil teknolojiyi yakalayacak bir yer olacak. İskenderun, Ankara'da gözde ve takip edilen bir yer. “ dedi.
Feyezan Kanalı ve Karayolları Hazır
Feyezan kanalının ödeneğinin çıktığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, karayolları arazisinin yeri ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunarak şöyle dedi:  “Feyezan kanalı çevresini aynı Adana baraj yolu gibi ağaçlandırıp, gidişli dönüşlü yukarıya bir gölet yaptıracağız. Bunun için bütçesi 24 trilyona çıktı. Hersene 10 trilyonluk yada 50 trilyonluk ilaçta alsanız sineğe engel olamıyoruz çünkü yıllardır İskenderun'un kanayan yarası kanal var. Karayollarının tapusu da yakında bizim elimize geçecek bunları şunun için anlatıyorum kimse babasının hayrına 300 milyon dolarlık yeri vermez, bunlar hep ikili ilişkilerden kaynaklanıyor.”


Hassa Tüneli İskenderun’u Uçuracak..
Hassa tüneli temelinin Eylül ayında atılacağını hatırlatan Başkan Seyfi Dingil, 46 bir dönüm arazisi bulunan Hassa OSB’nin yaratacağı istihdam ve ticari potansiyelin İskenderun’a büyük bir katkı sağlayacağını belirterek şöyle konuştu: “Eylül ayında da tünelimizin temeli atılacak, bugün temelin atılması 2 yılda 1 milyar dolar. Şuanda 46 bin dönümü satılmış, çok övündüğümüz 1. OSB, 2. OSB 4 bin dönüm 17 bin işçi çalışıyor. Şuan 4 bin dönüme bu kadar işçi çalışıyorsa 150 bin dönüme kaç işçi çalışır. İskenderun'da ki istihdamı düşünün. Yaptığımız hesaplara göre İskenderun Türkiye'nin dinamosu olacak, yarın tünel açıldığında günde 5 bin tane tır giriş yapacak. Bunun için ulaşımı ayarladık, yani limana gelen tır şehir içine girmeden limana girip geri gidebilecek. İskenderun'u çok güzel günler bekliyor. Bir ihracat merkezi, enerji merkezi, lojistik merkezi bunun yanında üniversitemizle birlikte yaşam alanları, Madenlideki balıkçı barınağı çok hızlı bir şekilde ilerliyor bitmek üzere. Biter bitmez hemen burayı bize tahsis ediyorlar yat limanı olacak. Ankara'da yüzlerce ilçe sırada bekliyor ama 50 yıldan beri ilk defa İskenderun hükümetle buluştu. “

Cumhurbaşkanımızı En İyi Şekilde Ağırlayalım..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş