Skip Navigation Links

İsdemir’de Türk Metal’li Yeni Dönem Başlıyor..

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, İSDEMİR’deki son gelişmeler ve bugünki gelinen noktayı

İsdemir’de Türk Metal’li Yeni Dönem Başlıyor.. Web
TV

Gündem   A+a-

düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Türk Metal Sendikası İsdemir Şube Başkanı Mevlüt Yıldız ve Türk Metal Sendikası Adana Şube Başkanı Metin Önde’nin de hazır bulundukları toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapılan yetki başvurusu ve toplam üye sayısını belirten belgeleri gösteren Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, İsdemir’de yeni bir dönemin başladığını söyledi.

İsdemir’de yetki mücadelesinde gelinen noktayı özetlerken, İsdemir’deki yetki ısrarına dikkat çeken Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, 11 Mayıs 2015 tarihi itibariyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yaptıkları yetki başvurusuyla sınırlı kalmayıp, yetki sayısının resmi olarak verilmesini istediklerine vurgu yaptı ve resmi yazıyı gazetecilere gösterirken de 2806 resmi sayısının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verildiğini söyledi.

“Çelik İş yöneticilerinin sadece ve sadece bir ‘reklam’ için başlattığı ve 22 gün sürdürdüğü grevden sonra imzalanan o ‘karanlık sözleşme’yle İsdemir emekçilerinin hakları gasp edilmiştir..” diyerek sözlerine devam eden Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, “ve imzalanan bu sözleşme, sadece grevin değil, Çelik-İş’in de sonu olmuştur. Dolayısıyla artık, yeni dönemle birlikte İsdemir’deki gasp dönemi sona ermiştir..

Herkes şunu iyi bilsin ki, çalışanların emeği ve ekmeği, hiçbir kişi ve kuruluşun reklamına malzeme edilecek kadar ucuz değildir…

Bir sendikanın, işçilerin emeğini ve ekmeğini, mücadelesini kendisine malzeme yapması, sadece ayıp değildir, günahtır… Aynı zamanda da utanmazlıktır…

Allaha şükürler olsun ki, İsdemir çalışanları Türk Metal’le birlikte bu utanmazların defterini dürmüş ve bu utançtan kurtulmuştur.” Dedi.

İsdemir’de yeni bir dönemin başladığını belirtirken 11 Mayıs 2015 tarihli yetki başvurusuna dikkat çeken Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce,  “İSDEMİR EMEKÇİLERİ, 20 ayı geçen bu mücadele süresi içinde, Çelik-İş tarafından kendilerine yöneltilen baskılara, şiddete, karalamalara rağmen Türk Metal’le yola devam etmekten asla vazgeçmemiş ve kendi iradesiyle kendi kaderini belirlemiştir.

 

2013 yılı ortalarından itibaren Türk Metal’de birleşme ve bütünleşmeye başlayan İSDEMİR’deki kardeşlerimiz, 11 Mayıs 2015 tarihinde Çalışma Bakanlığı’na yapmış olduğumuz yetki başvurusuyla birlikte yeni bir döneme adım atmıştır.

Bu adımla birlikte, her sayfası emekle, ekmekle, emekçilerle dolu olan, onlar için verilecek mücadelelerle, zaferlerle   dolu olan yeni bir tarih yazılmaya başlanmıştır..

Biz bu tarihi, kahramanlarla birlikte yapmak ve birlikte yazmak için buradayız…

Bu tarihin kahramanları ise İsdemir  emekçileri dir…

İSDEMİR’de çalışan kardeşlerimizin  tecelli eden iradesi ve teveccühüyle çoğunluğu elde eden sendikamız, burada çalışanlara ‘Ohh..’ dedirtecek, onlara sendikalı olmanın güvenini, huzurunu ve mutluluğunu yaşatacak bir sözleşme için 11 Mayıs 2015 tarihinde Çalışma Bakanlığı’na başvurusunu yapmıştır.

Başvurumuz akabinde 18 Mayıs 2015  tarihinde Bakanlık’tan sendikamıza ulaşan ‘resmi’ yazıdan da anlaşılacağı üzere sendikamızın sahip olduğu çoğunluk ile ilgili  olarak hiçbir bir tereddüte yer kalmamıştır.  

Artık  İsdemir’de yeni bir dönem başlamıştır.Artık İsdemir’deki kardeşlerimiz Türk Metal’le birlikte gerçek sendikasına kavuşmuştur…

Bu yeni dönemde İsdemirli kardeşlerimiz, şartlarını ve sonucunu kendilerinin onaylayacağı sözleşmelerle, insanca şartlarda çalışacak ve insanca yaşayacaktır..

Türk Metal’in sosyal sendikacılık anlayışı sayesinde, bir aile olan Türk Metal’in hem kendilerine, hem de eş ve çocuklarına sunduğu sosyal ve kültürel hizmetlerden faydalanacaktır.

 

Bu yeni dönemin kapsama alanı hem geniş hem de büyüktür…

Bu yeni dönem, İsdemir Emekçilerine İnsanca Çalışmayı ve karşılığında İnsani standartlarda yaşama imkânlarını getirecektir…

Bu yeni dönem sadece İsdemir’de çalışan kardeşlerimiz için değil, onların eş ve çocukları için de yeni ve güzel günlerin başlangıcı olacaktır…

İskenderun halkıyla, esnafıyla, kamuoyuyla bu yeni dönemle birlikte yeniden hayat bulacaktır…

Bu yeni dönemde İSDEMİR çalışanlarının öncüsü de sözcüsü de Türk Metal’dir…

 

Biz, Çelik-İş’in yaptığı gibi reklam peşinde koşan bir sendika değiliz…

Biz, İsdemir işçilerinin haklarını genişletmek, çıkarlarını korumak için buradayız, burada kalacağız…

Türk Metal olduğu süre içinde, İsdemir İşçilerinin insanca çalışmasını  ve insanca yaşamasını  hiçbir güç engelleyemeyecektir…

İsdemir emekçilerini Ali Cengiz oyunlarına mahkum etmek isteyenlerin devri de, defteri de artık kapanmıştır…

Artık, yeni bir sayfa açılmış, yeni bir dönem başlamıştır…

Bu yeni dönem, İSDEMİR’deki kardeşlerimize, ailelerine ve İSKENDERUN  halkına, esnafına, kamuoyuna hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

İsdemir’de Türk Metal’li Yeni Dönem Başlıyor..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet