Skip Navigation Links

50 Yıl Sonra Buluştular..

Türkiye geneli ve yurt dışında bulunan İskenderun Lisesi 1963-1967 mezunları 50 yıl sonra İskenderun Lisesinde bir araya geldi.

50 Yıl Sonra Buluştular..

Gündem   A+a-

Aralarında Türkiye – Türkmenistan İş Adamları Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz, İş Adamı Galip Elçi, Yeminli Mali Müşavir Zafer Kutlu, Öğretim üyeleri gibi birçok İskenderun lisesi 1963-1964 mezunları 50 yıl sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayarak mezun oldukları okullarında hasret giderdiler. Mezun oldukları okulda arkadaşlarıyla buluşan 63-67 mezunları kimi zaman hüzünlendiler kimi zaman da okul zamanlarındaki anılarını yad ettiler.

1963-1967 mezunları 50 yıl sonra bir araya gelmeleri noktasında organizasyonu gerçekleştiren bu imkanı sağlayan İskenderun Anadolu Lisesi okulu Müdür ve  öğretmenlerine, Türkiye Türkmenistan İş Adamları Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz’e teşekkür ettiler.

1963-1967 mezunlarını bir araya getirmek için büyük gayret gösteren Türkiye – Türkmenistan İş Adamları Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz de yaptığı konuşmada; “Buradan mezun olanlar yada o dönemlerde okuyanlar ve başka okuldan mezun olanlar da var aramızda. Bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz toplantıda en geniş katılım şu anda bu oldu. Aramızda yurt dışından gelenler var öğretim üyeleri, iş adamları, emekliler ve birçok mezun arkadaşımızı bir araya getirmiş bulunuyoruz. İskenderun lisesi hala eski yapıda. İnsan bi taraftan üzülüyor neden bu kadar bu şekilde diye ama bir taraftan da o dönemi yaşıyoruz. İskenderun da toplanmamızın amacı 50 yıl geçmiş gruplar bir nostalji yaşayalım akşamda yemekli bir toplantımız olacak. Tabi güzel bir tarafı üç tane ozaman eğitim aldığımız hocalarımızı bulduk. Molla Koçmaz, Şevket Dingiltepe ve Cela Kadakal hocalarımızla anılarımızı tazelemiş olacağız” dedi.

1963-67 mezunlarının öğretmenlerinden Celal Kadakal yaptığı konuşmada; “ 60 yıl önceki günlerimi hatırlıyorum. Bana bu anıları yaşatan bu gençlere bu topluma bu öğrencilerime ne kadar teşekkür etsem azdır. Onları bir bir dile getirsem şu okul bir dile gelse de anlatsa çok tatlı anılarımız geçti.  Ben o zamanın öğrencisini iki şekilde nitelendiriyorum. Birincisi yerine göre efendiliği çok iyi biliyorlardı. İki yerine göre de efendiliği kullanabiliyorlardı. O yüzden ben bu öğrencilerime hayranım. Ben onlarla gurur duyuyorum. Onlar benim yegane dayanağımdır.  Ben doğma büyüme İskenderunlu değilim ama benim burada kalmamın yegane temeli bu güzel insanlar bu güzel toplum bu güzel değerli öğrenciler olmuştur. Her zaman bu efendiliklerini bu yiğitliklerini göstermişlerdir. Onlara ne kadar teşekkür etsem ne kadar onları öpsem azdır. Kendilerine bana bu anı yaşattıkları için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

1963-67 mezunlarının öğretmenlerinden Molla Kaçmaz da yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı.  Molla Kaçmaz gözyaşları arasında yaptığı açıklamada; “ Ben meslekten öğretmen değildim. Ama o dönemki ihtilal bizi öğretmenliğe bulaştırdı ve öğretmen oldum. Bana öğretmenliği sevdiren bu öğrencilerimiz oldu. Ve şuana kadar öğrencilerim hiçbir zaman beni bizleri unutmadı. Onlarla yaşıyorum ve bu günde bu gururu bu anı yaşattılar kendilerine çok teşekkür ediyorum gözlerinden öpüyorum dedi.

Mezunlar daha sonra okulu gezerek anılarını tazelediler.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet