Skip Navigation Links

Kurtlusoğuksu Beldesinde '3. Kayısı Festivali'düzenledi

Hatay'ın Kırıkhan İlçesine bağlı Kurtlusoğuksu beldesinde 2. Kaysı festivali düzenlendi.

Gündem   A+a-

 
Kurtlusoğuksu Beldesinde "3. Kayısı Festivali"düzenledi
Hatay’ın Kırıkhan İlçesine bağlı Kurtlusoğuksu beldesinde 2. Kaysı festivali düzenlendi.
Krutlusoğuksu beldesinde kaysı yetiştircilerini teşvik etmek ve beldenin kaysısının marka haline dönüştürmek için çaba sarf eden Kurtlusoğuksu Belediye başkanı Osman Koşay, başarılı üreicilerini de plaket ile ödüllendirdi.
Kurtlusoğuksu Belediyesi Başkanı Osman Koşay, belediye binası önünde düzenlenen festivaldeki konuşmasında, kayısı denilince akla ilk olarak Malatya'nın geldiğini, ancak, Kurtlusoğuksu kayısısının daha kaliteli ve lezzetli olduğunu söyledi. Başkan Koşay,hizmete talip olduklarını belirterek, Kurlusoğuksu beldesini daha modern, çağdaş ve yaşanılabilir bir yer haline dönüştürmek olduğunu söyledi. Başkan koşay, konuşmasının devamında ise, “Her zaman üreticinin yanındayız. Bu bağlamda Bölgenin en lezzetli kaysısını yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.
Kayısılarının adını ve tadını Türkiye'ye duyurmaları gerektiğini belirten Koşay, "O zaman talep daha çok artacak, beldemiz adı daha çok duyulacaktır. Bizler sosyal anlamda da elimizden gelen tüm hizmeti yapma gayreti içerisindeyiz. Amacımız halka hizmet” dedi.
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ise festivalin öneminin çok büyük olduğunu ifade ederek, "Gelecek yıllarda ise devlet desteği altında yapılması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu festivalin yapılmasında emeği geçenleri kutluyorum." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, festivale gelen davetlilere 2 ton kayısı ikram edildi ve sanatçı Hakkı Bulut bir konser verdi. Kurtlusoğuksu halkı Hakkı Bulut konserunde izdihama neden oldu. Türkiye’nin sevilen sanatçılarından olan Hakkı Bulut ise, “Hatay’da öğretmenlik yaptım. Bu bölge beni çok sever ve sayar. Bene için Hatay’ın gönlümde ayrı yeri var. Çalışkan ve sıcak kanlı insanları var” dedi.
Gecede Ayrıca Kurtlusoğuksu Belediye Başkanı Osman koşay’a beldeye yaptığı hizmetlerden dolayı plaket takdim ve Hakkı bulut tablosu hediye edildi.
Kurtlusoğuksu belediye Başkanı Osman Koşay’da beldeye konser vermeye gelen sanatçı Hakkı Bulut’a madalya ve plaket takdim etti.
MHP Hatay İl Başkanı Adnan Aktaş, ve yüzlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşetirilen kaysı festivalinde Hakkı Bulud söylediği şarkılarla halkı coşturdu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet