Skip Navigation Links

Bu Laboratuvar Hatay’da Tek !

Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla hazırlanan “Zaman Entegre Zamanı” projesi hedefine ulaşıyor..

Bu Laboratuvar Hatay’da Tek !Web
TV

Eğitim   A+a-

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yusuf  Yıldırım koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, Akdeniz Bölgesi’nde kabul gören 4 Avrupa Birliği hibe Projesi’nden biri olan, Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla hazırlanan “Zaman Entegre Zamanı” projesi hedefine ulaşıyor.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve bir çok kurumun iştirakiyle gerçekleştirilen projede gelinen noktada Hatay’ın ilk otomasyon haberleşme laboratuvarının açılışı da Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. DR. Gürel Çam, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven ve İskenderun OSB Başkanı Fatih Tosyalı tarafından yapıldı.

İskenderun OSB Başkanı Fatih Tosyalı açılış sonrası yaptığı konuşmada, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, sanayiciler olarak kalifiye personel bulmakta sıkıntı yaşadıklarını hatırlattı ve bu projeyi de çok önemsediklerine dikkat çekti.

Proje hakkında bilgiler veren Yusuf  Yıldırım şöyle konuştu; “Projemizin genel amacı Türkiye'de ki mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmak. Bu kaliteyi arttırırken özen amacımız ise bölgemizde ki otomasyon araçları üzerine, bölgemizde ki demirçelik fabrikalarının, filtre fabrikalarının otomasyon üzerinde çalışan mühendislerimizi, okulumuzdaki öğretmenleri eğiterek, otomasyon üzerine bilgilendirmek daha sonra 60 tane son sınıf öğrencilerimizi eğiterek OSB'lerden değişik fabrikalardan 20 işçimizi yeni oluşturmuş olduğumuz laboratuarlar  bu eğitimleri vererek, toplam 80 kişiye demirçelik sektörü ve filtrecilik sektöründe otomasyon eğitimlerini almış öğrenci ve işçilerin daha üst seviyelerde otomasyon eğitimine ulaştırmış olacağız.

Oluşturmuş olduğumuz laboratuar Hatay'da yok. Orada kurmuş olduğumuz haberleşme sistemi dediğimiz, spacewire sistemi İstanbul'da bir kaç fabrikada var. Bölgemizde bu eğitimi mühendis arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize vererek, bu sistemin bölgemizde ki fabrikalara gelmesini sağlamış olacağız. Teknolojiye öncülük etmiş olacağız. Bu konuda bizimle beraber Mühendislik fakültesi dekanımız, hocalarımızda bu eğitime katıldılar. Bu laborautarın aynısını büyük ihtimalle mühendislik fakültemiz de kurmayı düşünüyor. Bizim için en büyük kazanç, Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmak için yapmış olduğumuz ve ismi "Zaman entegre zaman" olan bu projemizde ki amacımız OSB'de ki bütün işyerleriyle endüstri meslek lisesini kaynaştırmak ve mesleki eğitimde 1 adım öne bölgemizi çıkartmak. Bu hedefe ulaştığımızı düşünüyorum, bundan sonraki yapacağımız projelerde de bu hedeflere yönelik çalışmalarımız devam edecektir.”

Zaman entegre zamanı projesinin üçüncü toplantısı ise laboratuvar açılışının hemen ardından Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

 

Bu Laboratuvar Hatay’da Tek ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet