Skip Navigation Links

Barış Tepe Mahalle Toplantısı?

İskenderun Belediye başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, mahalle toplantıları çalışması kapsamında Pazar günü Barış Tepe Mahallesi sakinleriyle bir araya gel

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, mahalle toplantıları çalışması kapsamında Pazar günü Barış Tepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
Belediye meclis üyeleri ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda Başkan Yusuf H. Civelek, belediye yönetimini devraldıkları 14,5 aylık dönem çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Başkan Civelek, mahalle sorunlarını birebir yerinde inceleme ve dinlemeyi sürdüreceğini, bunu bir lütuf değil yapılması gereken olarak tanımladı. Bir yıl içinde belediye yönetimindeki değişiklikleri de aktaran Başkan Civelek şöyle konuştu: “Bir sene zarfında epey şey değişti. Evvela zihniyet değişti. Artık ihaleler herkese açık, belediyenin kasası tamamen emin ellerde, kimseye peşkeş çekilmemekte, her verdiğiniz vergilerle su paralarıyla oluşturulan bütçe tamamen tekrar vatandaşa ve en iyi şekilde en acilden doğru aşağıya sıralamasıyla harcanmaktadır. Biz bu dönemde önce en aciliyetleri sıraladık. En acil sıralamanın başında insanca yaşama ve insanın önemi gelmektedir. Yani her şey insan içindir. Kardeşlik, dostluk ve hemşerilik duygusunu daha da pekiştirmek gerekir. Bir şehirde eşitliği sağlamanın en önemli yolu, 28 mahallemiz var; 28 mahalleye eşit hizmet vermekle olur. İki mahalleye yüzde 80-90’ı, diğer yerlere 3’ü 5’i yaparsanız o mahalliler birbirine hınçlaşıyor. Bu düşünceyle gördük ki, tepelere 20 senedir doğru dürüst yatırım yapılmamıştır. Tepeleri pilot bölgeler ilan ettik. Tepeler altyapıdan dolayı yollar berbat. Bütçenin büyük bir kısmını bu tarafa ayırdık. 15 gün sonra bir parke taşı ihalesi daha yapılacak. 45 bir m2’lik. Onunla da ağustos sonu eylül başına kadar asfaltlanmamış, parke taşı döşenmemiş hemen hemen sokak yol kalmayacak.”

Çöp döküm alanının ıslah edilerek karasinek sorununun da önünün alındığını belirten Başkan Civelek, kaynağında ayrıştırma ve çöp fabrikası ile kalıcı çözüme ulaşma uğraşının sürdüğünü ifade etti. Civelek, “20–30 senedir çöpler toplanıyor, sahaya vahşi depolamayla yığılıyor. Ortalama 3 milyon ton çöp birikmişti. Karasinekten geçilmiyor, çöp kokusundan da durulmuyordu. Orayı büyük masraflarla ıslah ettik. Şu anda üzeri kapatılmış toprakla örtülmüş. Karasinek, koku sorununu bitirdik. Kalıcı çözüm, medeni ülkelerin yaptığı gibi yerinde ayrıştırma tekniğiyle evlerde tekrar sanayiye dönebilecek cam, metal, kağıdı ayrı, evsel atıkları ayrıştırarak toplamak. Toplanacak atıklar çöp fabrikasında işlenerek tekrar sanayiye dönecek” şeklinde konuştu.



Mahalle Muhtarı Bahaddin Keleş, mahalle sorunlarının ilgili belediye birimleriyle birlikte takip edildiğini ve çözüm üretildiğini, park düzenlemesinin başlatıldığını hatırlatarak faturalara yansıyan yüzde 50’lik indirimden dolayı da Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e teşekkür etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet