Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başbakan Davutoğlu, Hatay'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatay'da Düzenlenen Mitingde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Hatay'daFoto
Galeri

Gündem   A+a-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye halkının gerçek temsilcilerinin yönetimi devralması halinde Türkiye ile Suriye arasındaki sınırların kaldırılacağını söyledi. İngiltere'deki parti liderlerinin istifasını örnek gösteren Davutoğlu, "AK Parti birinci parti olmazsa istifa edeceğim. Peki Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş diyebiliyor mu?" dedi.
Partisinin Hatay'da, 75. Yıl Bulvarı üzerindeki İtfaiye Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuşan Başbakan Davutoğlu, Suriye'deki olaylar ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Medeniyetler beşiği Hatay'ın tarihi önemine vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, kentteki barışın Ortadoğu'ya örnek olduğunu anlattı. Hatay'dan Ortadoğu'ya seslenen Davutoğlu, "Gelin kardeşler, birbirinize kıymayın. Hatay'da olduğu gibi barış içinde yaşayın. Halebi de, Lazkiyeyi'de, Musul'u da, Bağdat'ı da, Şam'ı da barış şehri yapın" dedi. Irak, Suriye, Lübnan, Ukrayna, Mısır ve Libya'nın oluşturduğu ateş çemberinin ortasında Türkiye'nin yer aldığına dikkat çeken Davutoğlu, Tükiye'nin demokrasisi, birlik ve beraberliğiyle ayakta durduğunu kaydetti.
"HER MAZLUMA KAPIMIZI AÇTIK"
Bugüne kadar ırk ve mezhep ayrımı yapmadıklarını ve her mazluma kapılarını açtıklarını kaydeden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Suriyelileri ülkeden göndereceğiz" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi, onlara kapılarını açan Hatay halkına da teşekkür etti. 19. yüzyıldan örnek veren Başbakan Davutoğlu, Sultan Abdulhamit döneminde ülkeye sığınan Polonyalıların teslim edilmesine karşın Sultan'ın "Tahtımı veririm, devletime sığınan hiç kimseyi vermem" dediğini aktardı. Davutoğlu, Arap, Kürt ve Türkmen hiçbir sığınmacının Suriye'ye teslim edilmeyeceğinin altını çizdi.
"KILIÇDAROĞLU'NUN GÖZÜ HAZİNEDE"
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "Türkiye, 48 saat içinde Suriye'ye girecek" sözünü hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Hani, 48 saat geçti, girdik mi? Bu kadar palavra olur mu? Bu CHP Genel Sekreteri'nin Türkiye'yi 2 gün içinde hataya girmesi ne kadar palavraysa Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücreti o kadar palavra. Attığı palavra 2 günde boşa çıktı. Millet iktidar vermez ya hadi denemek için 23 Nisan'da çocuklara veriyoruz başbakanlığı bir gün. 48 saatliğine Kemal Kılıçdaroğlu'na versek memleketi batırır. Diyor ki 'Bana 4 yıl verin yeter' Niye öyle diyor? Gözleri fal taşı gibi açık. AK Parti hazineyi doldurdu, 36 milyardan 146 milyara çıktı merkez bankası rezervi. Dediği şey şu: '4 yıl verin şu hazineyi bir tüketeyim sonra çekip gideyim.' Biz ne diyoruz, bize 4 yıl yetmez, büyük Türkiye'yi inşa ediyoruz" diye konuştu.
"CHP'Lİ BELEDİYE PARK YIKIP KAFE YAPIYOR"
Gezi olaylarını hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'li İstanbul Beşiktaş Belediyesi'nin Abbasağa Parkı'nı yıkıp kafe yapacağını belirterek, kimsenin sesinin çıkmadığını kaydetti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Suriye, İsrail ve Mısır'da neden büyükelçi" yok sorusunu "Kafası almıyor" diye cevaplayan Davutoğlu, İsrail'in ve Suriye'nin yaptığı katliamları, Mısır'daki darbe yönetimiyle yaşanan sorunları hatırlattı. "Kılıçdaroğlu gitsin dost olsun, biz olmayız" diyen Davutoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun vicdanı mühürlenmiş. İnşallah bir gün Suriye'de Suriye halkının gerçek temsilcileri Şam'a oturduğunda bilin ki Türkiye ile Suriye arasında sınır dahi kalmayacak. Dostluğumuz ebedi olacak. Geleceğe birlikte yürüyeceğiz" dedi.
Kılıçdaroğlu'na tepkisini sürdüren Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun darbecilerle problemi yok çünkü o Türkiye'de de darbeci, dünyada da darbeci" diye konuştu.
"HATAY BİZİM NAMUSUMUZDUR"
CHP'nin Esed'e şarkı yazdığını anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hatay'ı hala haritalarında kendi toprakları gibi gösteren o Esed zalimine şarkı yazanlara siz meydanı bırakır mısınız? Hatay Türkiye toprağıdır ve ebediyen öyle kalacaktır. Esed'e şarkı yazanlar Esed'in yanına gitsinler. Onlarla, zalimlerle hesabımız var. Bu vatanı, toprakları onlara bırakmayız. Hatay bizim namusumuzdur. Terörü bize bulaştırmak isteyenler çıktı. Reyhanlı'da 52 canımızı aldılar. Zanlılar yakalandı, bazıları CHP milletvekillerinin yakınları. Arkasından Suriye rejimi çıktı. İster DAİŞ, ister Esed, ister PKK ve diğerleri, biz sınırlarımızın her bir köşesini koruyarak Türkiye topraklarını barış ve huzur toprağı yapacağız. Bunu yapacak kuvvetimizde elhamdülillah var" ifadelerini kullandı.
"SEÇİMİ KAYBEDERLERSE İSTİFA EDEBİLECEKLER Mİ?"
Türkiye'nin artık yüzde 100 yerli Atak helikopteri üretebildiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, 2023'te yerli savaş uçağı, 2018'de bölgesel uçağı ve gemiler ile denizaltılar üreteceklerini anlattı. 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'nin birinci parti olmaması halinde istifa edeceğini dile getiren Davutoğlu, "Peki Kılıçdaroğlu böyle diyebiliyor mu? Bahçeli diyebiliyor mu? O son günlerde çok konuşan Demirtaş diyebiliyor mu? Niye, çünkü iktidar olamayacaklarını biliyor. İşte meydan okuyorum, bak İngiltere'de seçim kaybeden partilerin üçünün lideri de istifa etti. Bahçeli 12 seçim kaybetti, Kılıçdaroğlu 5 seçim kaybetti ama hala yerlerindeler. Biz her seçimi kazansak bile 3 dönem sonra diyoruz ki 'bizim dönemimiz bitti, arkadaşlara yol açalım. İşte siyaset ahlakı bu" ifadelerini kullandı. Başbakan Davutoğlu, CHP ile HDP'nin kardeş olduklarını belirterek, "Ben onlara artık CHDP diyorum. Biri Türk Esed'i, diğeri de Kürt Esed'i" şeklinde konuştu.
"O ZORLU DÖNEMEÇLİ YOLLARIN HEPSİ BİTECEK"
Hatay'a yaptıkları ve yapacakları yatırımları anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Son 12 yıl içerisinde 5 bin 417 yeni derslik yapıldı. Mustafa Kemal Üniversitesi'nin 11 bin öğrencisi vardı, şimdi 37 bin. İskenderun Teknik Üniversitesi'ni kurduk. Yeni sözlerimiz için yola devam ediyoruz. 151 kilometre yol vardı, şimdi 450 kilometre bölünmüş yol var. 77 bin dönüm araziyi sulamaya açtık, 18 spor tesisi yaptık, doğalgaz yokken doğalgaz getirdik. Şimdi de yeni sözler veriyoruz. Amanos tünelini inşallah yapım ihalesine en geç 2016 da başlıyoruz yap işlet devret ile. Bu o kadar önemli ki sadece Hatay için değil tüm Türkiye için. Tünelle Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş en kısa yoldan İskenderun Limanıyla buluşacak. Bilin ki o aşılmaz zannedilen zorlu 212 kilometrelik oylu 136 kilometreye indireceğiz ama o zorlu dönemeçli yolların hepsi bitecek. İnşallah 25 bin kişilik Hatay stadyumunu da yapıyoruz. 750 yataklı hastane. Ayrıca Hatay içindeki tüm sağlık ihtiyaçları tek tek karşılanacak. 19 yeni spor tesisi yapılacak. Çocuk sağlık merkezleri, ağış diş sağlığı merkezini yaptık bundan sonra da Hatay'ın her türü ihtiyacı karşılanacak" dedi.
Partililerinden seçimlerde destek isteyen Başbakan Davutoğlu, yüzde 55' oy hedeflediklerini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, Hatay'da foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar