Skip Navigation Links

İkem Bunu 25 Yıldır Yapıyor..

İKEM Koleji Genel Müdürü Levent Hakkı Yılmaz: “Bilimin olmadığı bir sistemin başarılı olması, sonuç alması mümkün değildir.”

İkem Bunu 25 Yıldır Yapıyor.. Web
TV

Eğitim   A+a-

İskenderun ve Arsuz’un ilk özel eğitim-öğretim kurumu olan Özel İkem Koleji, tam 25 yıldır öğrencilerini bilim ve teknolojiyle buluşturuyor.

Öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri için labaratuvar etkinlikleri ve bilim şenliklerini düzenli olarak gerçekleştiren Özel İkem Koleji, yıl sonu etkinlikleri kapsamında “Yenilenebilir enerji” konulu bilim şenliği düzenledi.

Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal’ın da katıldığı bilim şenliğinde öğrenciler hazırladıkları yenilenebilir enerji çalışmalarını veli, öğrenci ve protokol üyelerine anlattılar.

Dünya’da tükenmekte olan enerji kaynaklarına dikkat çekilen bir çok standta, yenilenebilir enerji kaynaklarının özendirilmesi ve teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal da, bilim şenliğinde ortaya konulan çalışmaları çok beğendi ve öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

İkem Koleji Genel Müdürü Levent Hakkı Yılmaz da yaptığı açıklamada, düzenledikleri biim şenlikleriyle çocuklara yaparak ve yaşayarak öğretmeyi amaçladıklarına dikkat çekerek, Özel İkem Koleji’nin bunu tam 25 yıldır yaptığını hatırlattı.

Öğrencilerin bir çok kavramı yaparak ve yaşayarak öğrenmesinin ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında önemli rol oynayacağına vurgu yapan Levent Hakkı Yılmaz şöyle dedi: “Yıllardır bilim şenliğini okulumuzda geleneksel hale getirdik.

Bugünün teması yenilenebilir enerjinin kullanımına dikkat çekmekti. Çocuklarımız bununla alakalı çok güzel çalışmalar yaptılar. Arsuz Kaymakamımız Fatih Baysal’la  birlikte bütün standları gezdik çok da başarılı bulduk. Çocuklarımızın bilimle buluşmalarını sağladık. Lisedeki öğrencilerimiz ve zemin kattaki ilköğretimde okuyan öğrencilerimizle birlikte kendi hazırladıkları çalışmaları paylaştık hem yaşayarak hem dokunarak hem yaparak öğrenmelerini sağlıyoruz. Bilimin olmadığı bir sistemin başarılı olması, sonuç alması mümkün değildir. Okulumuzda da yıllarca bilime çok önem verdik, okulumuzdan mezun olan çocuklarımızın sadece akademik bilgiye sahip olmalarının haricinde pratikte de yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağladık. İnşallah bunlar da en iyi sonuçları alacağımızı umuyorum. Mezun ettiğimiz öğrencilerimiz bilinen öğrencilerimiz. Şuan Türkiye’nin her yerinde öğrencilerimiz var, yıllarını eğitime adamış  çok değerli okullarımızda okuyan öğrencilerimiz var biz bunlarla gurur  duyuyoruz. Yaptığımız herşey çocuklarımızın bir adım daha ileriye gitmeleri için , onlar üretecekler üreten büyüyen bir Türkiye olmak istiyoruz bu konu da eğitimden geçiyor inşallah hep birlikte bunu başaracağız.”

İkem Bunu 25 Yıldır Yapıyor..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet