Skip Navigation Links

Kurbağa kesme eğitimi

Kırıkhan ilçesinde köylülere yönelik olarak 'Kurbağa Kesme Eğitimi' düzenlendiği bildirildi.

Gündem   A+a-

 
Kırıkhan ilçesinde köylülere yönelik olarak 'Kurbağa Kesme Eğitimi' düzenlendiği bildirildi.
Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, valilik tarafından oluşturulan; 'Kırsal Kalkınma ve Sratejik Plan' kapsamında Kırıkhan ilçesinde köylülere yönelik olarak 'Kurbağa Kesme Eğitimi' düzenlendiği bildirildi.
Kırıkhan'a bağlı Gölbaşı Köyü'nde gerçekleştirilen eğitimlere yoğun ilgi gösterildiği vurgulandı. Burada konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun, Hatay Valiliği'nce oluşturulan; 'Kırsal Kalkınma ve Stratejik Plan' çerçevesinde kentin mevcut tarımsal potansiyelinin, maksimum düzeyde değerlendirilebilmesi amacıyla bir yol haritası belirlendiğini kaydetti. 14 aylık bir zaman diliminde oluşturulan planla birlikte Hatay genelinde hangi ürününü nerede ve ne miktarda yetiştirilebileceği tespit edilerek, buna göre hareket edildiğini anlatan Zabun, bunun yanında su ürünleri ve hayvancılık konusunda da gerekli çalışmaların yürütüldüğünü dile getirdi.
Gölbaşı Köyü'nde kurbağa yetiştiriciliği ve bu alanda elde edilen verimin arttırılması noktasında köylülere yönelik olarak; 'Kurbağa Kesme Eğitimi' düzenlendiğini anlatan Zabun, buradaki amaçlarınınsa kurbağa kesiminden bölge insanının elde ettiği gelirin arttırılması olduğunu vurguladı. 200 köylünün katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerle kurbağa kesim tekniklerinin öğretildiğini anlatan Zabun, “Böylelikle kurbağaları burada kesip, Adana'ya gönderirken aradaki aracıları ortadan çıkartıp, gerekli paketlemeleri de yaparak yurt dışına göndermeyi düşünüyoruz. Böylelikle ailelerin daha fazla gelir elde etmeleri sağlanacak” diye konuştu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet