Skip Navigation Links

Eski Japon Bakan Suriyeli Çocuklarla Buluştu

Eski Japonya Savunma Bakanı ve Suriyeli Mültecileri Destekleme Konseyi Başkanı Milletvekili Yuriko Koike

Eski Japon Bakan Suriyeli Çocuklarla Buluştu

Yaşam   A+a-

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Sakura Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.
Yayladağı ilçesinde evlerde kalan Suriyeliler için Japon halkının katkısıyla yaptırılan Sakura Eğitim Merkezini beraberindeki Japon Milletvekili ve Suriyeli Mültecileri Destekleme Konseyi Genel Sekreteri Makeshima Karen ve Türk yetkililerle ziyaret eden Yuriko Koike, eğitim merkezindeki çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Suriyeli Mültecileri Destekleme Konseyi Başkanı olarak Ürdün ve Kilis'teki kamplarda ziyaretlerde bulunduğunu, burada en çok çocukların savaştan etkilendiğini gördüklerini, bu yüzden okul açma fikrinin ortaya çıktığını belirten Koike,"Suriyeli çocukların burada Arapça eğitim görmeleri bizim için en önemli şey, bunu başarmış olduk. Bu çocuklar buraya mülteci olarak geldi. Eğitim almazlarsa sürekli mülteci olarak kalmaları gerekecek. Ama eğitim aldıkları zaman onlar için ilerisi adına bir ışık olmuş oluyor. Eğitim bizim için en önemli şey. Onun için bu projeye baştan beri destek veriyoruz" dedi.
Japonya hükümeti olarak Suriyeliler için yardım yapıldığını fakat bu okulun Japonya'daki hayırsever insanların katkılarıyla açıldığını vurgulayan Koike, yardımları internet aracılığıyla toplandığını ifade etti. Koike, "Suriye'deki problemin ne zaman biteceği belli olmadığı için ülkelerin yardımlarını ne zamana kadar devam ettireceklerini bilmiyor. Tabi belli başlı yardımlar yapılıyor ama problemin ne zaman biteceği belli olmaması olayı güçleştiriyor. Ama ülkelerin yardımlarda bulunabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.
Sakura Eğitim Merkezini gezerek Suriyeli öğrencilerle Arapça konuşan Koike, okul bahçesine de yanında getirdiği Sakura ağacı fidanını dikti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet