Skip Navigation Links

Osmanlıca Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

İskenderun Halk Eğitim Merkezi ve Hayrat Vakfı işbirliği ile düzenlenen Osmanlıca kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Osmanlıca Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

Gündem   A+a-

İskenderun Halk Eğitim Merkezi ve Hayrat Vakfı işbirliği ile düzenlenen Osmanlıca kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Gerçekleştirilen sertifika töreni, Hatay Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konseri ile başladı.

İskenderun Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika törenine, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Mehmet Alğan, İskenderun Belediye Başkanvekili Osman Mesçi, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Ak parti İlçe Başkanı Vedat Tosun, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı Ali Tekeli, öğretmenleri, kursiyerler ve birçok davetli katıldı.

Coşku dolu anların yaşandığı sertifika töreninde açılış konuşmasını İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı yaptı.

İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı “Kurumumuz İskenderun Halk Eğitim Merkezi olarak, sorumluluk sahamız olan İskenderun sınırları içinde tüm bireylerin eğitim istek ve ihtiyaçlarına cevap vererek, var olan potansiyellerini kendi ülkesi ve tüm insanlık için kullanabilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında merkezimiz bünyesinde açmış olduğumuz 387 adet çeşitli alanlardaki kursa yaklaşık 8000 bin kişi kayıt yaptırarak eğitimlerini tamamlamış ve eğitimlerine halen devam etmektedirler. Bu devam eden kurslardan bir tanesi de Osmanlıcadır. Şuana kadar açılan kurstan 345 kursiyerimiz Osmanlıca eğitimi almıştır. Şanlı bir tarihin yazı dili olan Osmanlıcanın öğrenilmesini kendisine görev addederek bizlerin bu hizmeti sunmasında çok büyük desteği olan hayrat vakfı üyelerinin, ecdada olar bir vefa borcunu ödeme gayreti takdire şayan olup kendilerine şahsım, kurumum ve tüm İskenderun adına şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şevket Helvacı “Bütün arzumuz gönlümüz Osmanlıcayı bir sevda haline getirmekti. Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı ile bir protokol imzalandı. Türkiye’nin her yerinde Osmanlıcayı sevdirmeyi başardık. Türkiye genelendi 250 bin vatandaşımıza Osmanlıca kursu gördü ve sertifikalarını aldılar. Vatandaşlarımız aldıkları kurstan sonra Osmanlıcanın ne kadar kolay olduğunu öğrendiler” diye konuştu.

Hatay Milletvekili Orhan Karasayar “Burada çok önemli bir çalışmanın ecdadımızla, geçmişimizle nesillerimizi buluşturma adına yapılan büyük başarının mutluluğunu yaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Hayrat Vakfının öncülüğünde vatandaşlarımıza ecdadımızın diliyle, alfabesiyle buluşturma noktasında çok büyük başarılara imza atıldı. Osmanlıca öğrenmek çok zor değil. Hem kültürümüz noktasında, hem ecdadımızı tanıma ve öğrenme noktasında bizlere çok büyük katkı sağlayacaktır. Eğer biz geçmişimizi bilmez isek geleceğimizi yönlendiremeyiz. Hayrat Vakfı yöneticilerimiz, Halk Eğitim Merkezlerimiz, Milli Eğitimlerimizin destekleri ile Osmanlıcayı öğretme noktasında çok ciddi mesafe aldılar. Artık bundan sonra Osmanlıca daha da gelişecek ve artacaktır. Özellikle çocuklarımıza, gençlerimize mutlaka Osmanlıcayı öğretmemiz gerekiyor” diye konuştu.   

    Konuşmalarının ardından kursunu başarıyla tamamlayanlar Osmanlıcayı okuyarak salondakilere aktardı. Hatay Milletvekili Orhan Karasayar kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet