Skip Navigation Links

Hayırsever Ömer Homan'ın Yaptırdığı Cami Açıldı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, hayırsever Ömer Homan tarafından yapılan Ömer Homan Camisi'nin açılışı Cuma namazı öncesi gerçekleşti.

Hayırsever Ömer Homan'ın Yaptırdığı Cami Açıldı

Yerel   A+a-

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey ilçe müftüsü ve çok sayıda katılımcının bulunduğu açılış, Kuran tilaveti, saygı duruşu ve İstikal Marşı ile başladı.
Açılış öncesi kısa bir açıklama yapan hayırsever Ömer Homan, çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah-u Teala bu camiyi bana yaptırmaya imkan verdi, yaptırmayı nasip etti, Allah herkese de nasip etsin. Ben bugün burada çok gurur duyuyorum. En sevinçli günlerimden biri budur. İnşallah Allah herkese de nasip eder. Herkes de bu sevinci yaşar" dedi.
Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu da, camiyi yapana teşekkür ederek, "Allah ondan Razı olsun. Nerede bir cami görülürse, nerede bir minarenin boy gösterdiği görülürse, bilin ki orası İslam beldesidir. O caminin olduğu yer İslam toprağıdır. Dolayısıyla İslam'ın tapu senetleri mesabesindedir buralar" diye konuştu.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, hayırsever Ömer Homan'a teşekkür ederek sözlerine başladı. Tahmazoğlu, "Bu camimizin yapılmasında, meydana gelmesinde, Kuran kursumuzun meydana gelmesinde sağ olsun hiç kimseden destek istemeden, kendi imkanlarıyla burayı bu şekilde inşa etti. Allah kendisinden razı olsun, kesesine bereket versin. Arkası gelen olsun diyorum" dedi.
"İlimsiz din topal, dinsiz ilim ise kördür" diyerek sözlerine başlayan Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, "Caminin yerinin tahsis edilmesinde, gayretlerinden dolayı Belediye Başkanı ve belediye meclis üyelerini tebrik ederim. Samimi gayretlerinden dolayı parasını ayırıp bu camiyi yaptırdığından dolayı Ömer beyi tebrik ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Bu caminin bölgemiz mahalle halkı adına hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından caminin açılışı gerçekleşti ve Cuma namazı kılındı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet