Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Macar Besteci Ve Müzik Adamı Bela Bartok Osmaniye'de Anıldı

MACAR MÜZİSYEN CSABA KİRALY

Macar Besteci Ve Müzik Adamı Bela Bartok Osmaniye'de Anıldı

Adana   A+a-

Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından, Türk Halk Müziğini dünya müzik literatürüne kazandıran, Osmaniye'nin fahri hemşehrisi dünyaca ünlü Macar Müzisyen ve besteci Bela Bartok, ölümünün 70. Yılında düzenlenen bir konser ile anıldı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleşkesi'nde düzenlenen konserde Macar Müzisyen Csaba Kiraly sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Sanatçı Bela Bartok'un eserlerinden oluşan programında sık sık eserler hakkında bilgi verdi.
Csaba Kiraly, Bela Bartok'un 1936 yılında Adnan Saygun ile yaptığı Türkiye ziyaretinde Osmaniye'de derlediği halk türküleri ile Macar türküleri arasında büyük benzerlikler bulduğunu, bu benzerliklerden yola çıkarak yeni besteler yaptığını kaydetti. Bartok için Osmaniye Belediyesi'nin Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde 2011 yılında açtığı sergi salonu için teşekkür eden Sanatçı Kiraly kendisinin de Budapeşte'de yer alan Bela Bartok Anı Evi'nin müdürlüğünü yaptığını söyledi.
Osmaniye'nin tarihindeki ilk kardeş şehrini Macaristan'dan seçmesinin büyük bir incelik olduğunu ifade eden Kiraly, Türk ve Macar toplumlarının barış ve kardeşlik duygularını yüzyıllardır sürdürmekte olmasından büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.
Konser programı sonrası sanatçı Csaba Kiraly'e Belediye Başkanı Kadir Kara, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca ve Osmaniye Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar tarafından çeşitli hediyeler sunuldu.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar