Skip Navigation Links

Tarihi Payas kalesinde mehteranlı iftar coşkusu yaşandı

Hatay'ın Hac yolu üzerinde Osmanlı döneminde yaptırılan tarihi Payas kalesi içerisinde halka mehetaranlı iftar yemeği verildi.

Gündem   A+a-

iftar b.jpg" alt="" />
 
 
Hatay’ın Hac yolu üzerinde Osmanlı döneminde yaptırılan tarihi Payas kalesi içerisinde halka mehetaranlı iftar yemeği verildi.
 
Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Beldesinde AK Parti teşkilatı ve Payas Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen iftar yemeği tarihi Payas kalesi içerisinde surlar arasında gerçekleştirildii. Geçtiğimiz aylarda MHP'den Ak Partiye geçen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'ın kale içerisinde verdiği iftar yemeğine halk yoğun ilgi gösterdi. Dev Türk bayrakları Atatürk ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın posterleriyle süslenen tarihi kalede düzenlenen iftar davetine başta Payas halkı olmak üzere çevre ilçelerden’de yoğun katılım oldu. Buram buram tarih kokan ve Osmanlı Dönmende Sokulla Mehmet Paşanın emri ile Mimar Sinan tarafından yaptırılan Payas kalesindeki iftar yemeğinde 7 bin beş yüz kişi aynı anda iftar etti. İftar davetine AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacıbayram Türkoğlu AK Parti Hatay il Başkanı İsmail Kimyeci Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş’da katıldı. Antakya Mehteran takımı ve Antakya musiki korosunun konser verdikleri iftar davetine katılanlar manevi bir haz yaşadılar.
 
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan tarihi kale’de Osmanlı’nın kutsal topraklara hacca giderlerken binlerce kişinin bu kalede bir araya gelerek iftar sorasında buluştuğuna vurgu yaparak “tarih tekerrürden ibarettir bugün burada kutsal bir amaçla hep bir aradayız. Osmanlı döneminde olduğu gibi ilahi bir vazife ile bir araya geldiğimiz için Allaha şükürler olsun” şeklinde konuştu. AK Parti il Başkanı İsmail Kimyeci ise belediye ve parti teşkilatı tarafından düzenlenen iftar davetine halkın gösterdiği teveccühün takdire şayan olduğunu belirterek” bu mübarek günde ecdadımızın bizlere bıraktığı bu tarihi mekanda bir aradayız Allah ibadetlerimizi kabul etsin. Bugün belde olarak bulunduğumuz bu şehirde inşallah gelecek yıl İlçe olacak olan Payas’ımızda buluşmayı ümit ediyoruz” dedi.
 
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise “Türk Milleti olarak birlik beraberlik içerisindeyiz bunu çekemeyen bazı güçler var. Bugün buradaki tablo birlik beraberliğin en güzel örneği. Allah hepimizin ibadetlerini kabul etsin. İftar davetinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet