Skip Navigation Links

İskenderun Doğumevi'nde yangın çıktı

Türkiye'nin 44 ilinden büyük konumda olan Hatay'ın İskenderun ilçesinde gün boyu süren elektrik kesintileri nedeniyle Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastane

Gündem   A+a-

Türkiye’nin 44 ilinden büyük konumda olan Hatay’ın İskenderun ilçesinde gün boyu süren elektrik kesintileri nedeniyle Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesinin jenaratöründe aşırı yüklenmeden yangın çıktı. Can pazarının yaşandığı hastanede acil doğumlar yapılamazken hastalar ve yoğun bakımdaki bebekler başka hastanelere sevk edildi.

İskenderun Doğumevi’nde yangın çıktı
İskenderun şehir merkezinin bir kısmın da saat 15 30 sıralarında yaşanan elektrik kesintisi bütün gece devam etti. Kesintilerden nasibini alan Atatürk bulvarı üzerindeki Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesinin jenanetörü dairesinde havanın aşırı sıcak olması ve uzun süreli çalışması nedeniyle yaşanan arıza sonucunda yangın çıktı. İskenderun itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sonrasında yangın oksijen tüplerinin patlamasına ramak kala söndürüldü. Yangının çıkmasıyla birlikte karanlığa bürünen hastanede can pazarı yaşandı.

Bazı hasta yakınları çocuklarını alarak kendi istekleriyle taburcu olurken acil doğum vakaları iptal edilerek hastalar başka hastanelere gönderildi. Yeni doğan servisinde küvezde bulunan bebekler ise ambulanslarla birer birer çevre ilçelerdeki özel hastanelere sevk edildiler. Giriş ve iç kısımlarının gaz lambalarıyla aydınlatıldığı Doğum ve Çocuk Bakım evi Hastanesinde yaşanan olay sonrasında hastanede tedavi görmekte olan hastalar ve yakınları elektrik olmadığı için bunaltıcı havada geceyi pencerelerde serinleyerek geçirmeye çalıştılar. İtfaiye müdürü Ömer Çolak şehir merkezinde saatler süren elektrik kesintileri nedeniyle jenenetörün aşırı yüklenmeden arızalanarak yangın çıktığını oksijen tüplerinin patlamasına ramak kala yangını söndürdüklerini belirterek haber vermelerine rağmen Tedaş ekiplerinin yangına müdahale için gelmediklerini ve hastanenin halen karanlıkta olduğunu söyledi.
Türkiye’nin en büyük ilçesi konumunda olan İskenderun’da hemen hergün saatlerce süren elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan bu olay ilk değil. Daha öncede değişik tarihlerde İskenderun Devlet Hastanesinde ve yine doğum evi hastanesinde benzeri olaylar yaşanmıştı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet