Skip Navigation Links

Mersin Üniversitesi Karıştı

Mersin Üniversitesi'nde öğle saatlerinde gözaltıları protesto etme bahanesiyle protesto eylemi tertipleyen öğrencilerle

Mersin Üniversitesi Karıştı

Adana   A+a-

karşıt görüşlü bir grup öğrenci arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı. Göstericiler, olaya müdahale eden polise de taş attı, sandalye fırlattı. Yaralı öğrencilerin arkadaşları ise hastane önünde İHA muhabirine saldırarak darp etti, yaraladı.
Alınan bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde üniversitedeki gözaltıları protesto etmek üzere eylem düzenleyen bir grup öğrenci yürüyüş yaptı. Yürüyüş sonrası rektörlük binası önündeki Cumhuriyet alanının bulunduğu kafeteryada iki grup arasında kavga çıktı. Kavgada 4 öğrenci darp sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralanan öğrenciler Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşanan olaylar üzerine Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü'ne çevik kuvvet polisi sevk edildi. Bu arada kafeterya önünde toplanan grupla çevik kuvvet polisi arasında da arbede yaşandı. Öğrenciler polise taşlarla saldırdı, daha sonra masa ve sandalyeleri polise fırlattılar. Grup, polisin müdahalesi ile kafeterya önünden uzaklaşırken, Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan kalabalık slogan atmaya devam etti.
Öte yandan, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen yaralı öğrencilerin arkadaşları, acil servis önünde haber takibi yapan İHA Muhabiri Gültekin Ağrı'ya saldırarak darp etti. Uğradığı darp sonucu İHA muhabirinin kaşı açıldı ve kanadı. Yaralı gazeteci arkadaşımız hastanenin acil servisinde tedavi altına alındı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet