Skip Navigation Links

Hatay Erzin'de Polis Haftasında Şehitler Köşesi Açıldı

Hatay'ın Erzin ilçesinde 10 Nisan Polis Teşkilatının 170. Yıldönümü çeşitli etkinliklerde kutlandı.

Hatay Erzin'de Polis Haftasında Şehitler Köşesi Açıldı

Yerel   A+a-

Etkinlikler kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Erzin'de şehit olan polislerin anısına yaptırılan Şehit Polis Köşesi'nin de açılışı yapıldı.
Polis Haftası kutlamasısına Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Salih Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser, komiser yardımcıları, polis memurları, AK Parti Erzin İlçe Başkanı Mithat Bozdağ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, emekli polisler ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Alanı'ndaki tören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Komiser Yardımcısı Ahmet Köroğlu yaptı.
Köroğlu, "Bugün burada; demokratik hukuk devletinin, Atatürk ve inkılaplarının ve Cumhuriyetimizin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü kutluyor olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnsanları toplum içinde yaşama ihtiyacı, özgürlük ihtiyacından daha eski ve öndedir. Toplumlar binlerce yıl özgürlüksüz yaşayabilmişler fakat düzensiz ve güvensiz yaşayamamışlardır. Devlet olarak örgütlenmiş toplumlarda, toplum düzeninin ve güveninin sağlanması devletin en başta gelen ödevlerindendir. Devletin bu ödevi; ulusal savunma ihtiyacı ile birlikte devlet kadar eskidir. Bu açıdan bakıldığında polisin tarihi devletlerin tarihi kadar eski ve köklüdür. Polis, isim ve teşkilatlanma farklılıklarıyla devlet yapısının tüm evrelerinde her zaman vardır ve var olmaya devam edecektir" dedi.
Cumhuriyet Alanı'nda yapılan etkinlikler daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde devam etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yaptırılan 'Şehit Polisler Köşesi'nin' de açılışı yapıldı. Şehit Polisler Köşesi açılışı kurdelesi Belediye Başkanı Ecz. Kasım Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Salih Karakaş konuklar tarafından kesildi.
İlçe Emniyet Müdürü Salih Karakaş açılıştan sonra; ''Şu ana kadar 2 şehit polisimiz bulunmakta. İnşallah bunlara üçüncüsü eklenmez'' dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet