Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu Çiftler 40'ın dan Sonra Bakın Ne Yaptılar!

Evlilikte 40 yılı geride bırakmış 40 çift, Eyüp Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Mutluluğun 40'ı çıktı' projesi kapsamında...

Bu Çiftler 40'ın dan Sonra Bakın Ne Yaptılar!

Yerel   A+a-

En az evlilikleri kadar eski olan nostaljik araçlarla şehir turu attıktan sonra Pierre Loti'de unutulmaz bir gün geçirdi.
Eyüp Belediyesi, evlilikte 40 yıl aynı yastığa baş koyan 40 çift için özel bir etkinliğe imza attı. "Mutluluğun 40'ı çıktı" Projesi çerçevesinde kendileri için özel hazırlanan nostaljik araçlarla Eyüp Sultan Meydanı'ndan hareket eden 40 çift, şehir turu yaptıktan sonra Pierre Loti tepesine çıktı. Uzun yıllar boyunca aynı hayatı paylaşan çiftler, burada Haliç manzarası eşliğinde bir yandan çaylarını yudumladı bir yandan da yaşıtlarıyla sohbet ederek günün tadını çıkardı. Zaman zaman duygulanan çiftler unutamayacakları bir gün geçirdi. Evlilikte 40 yılı doldurarak günümüz gençlerine örnek olan çiftlerle tek sohbet eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, günün anısına çiftlerle fotoğraf çektirdi.

"ÇİFTLERE HOŞ BİR ANI YAŞATMAK İSTEDİK"
Evlilikte 40 yılı doldurmuş çiftlere hoş bir anı yaşatmak istediklerini belirten Başkan Remzi Aydın, "Onlar kendi hayatlarında belli düzeylere gelmiş kişiler. 40 yıl bir arada kalabilmek gerçekten çok güzel bir durum. Bu anlamda önemsiyoruz. Böyle uzun ve mutlu beraberlikleri önemsiyoruz ve bunların topluma örnek olmasını istiyoruz. Bizim medeniyetimiz de bunu gerektiriyor. Dolayısıyla bu özelliği öne çıkaralım istedik. O günleri yad edelim, saygıyla analım istedik. Hoşça bir gün geçiriyoruz. Güzel bir nostalji oldu" şeklinde konuştu.

PİERRE LOTİ TEPESİ 40 YILLIK EVLİ ÇİFTLERİ AĞIRLADI
Evlilikle 45 yılımızı doldurduklarını belirten İsmail Işık, "1970 yılında evlendik. Projeyi çok güzel buldum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepsini saygıyla selamlıyorum. Bizi çok mutlu ettiler" dedi. Gençlere evliliklerini sürdürebilmeleri noktasında tavsiyelerde bulunan Işık, "Birbirlerine saygılı olsunlar. Her zaman saygı çok önemli. Biri bağırınca diğeri susmalı. En doğru olanı, uygun olanı sabır, sabır diyorum" diye konuştu.
Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden Şakir Bodur, "Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu etkinliği çok beğendik. Çok güzel bir gün geçirdik. Çok mutlu olduk ve mutluluğu yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

"PROJE ÇOK ORİJİNAL OLMUŞ"
45 yıl boyunca mutlu bir evlilik geçirdiğini belirten Asuman Gün, "Torunuyla birlikte etkinliğe katıldım. Bende 45 sene geçirdim eşimle birlikte. Etkinlik çok güzel fikir, çok orijinal bunu düşünmüş olmaları fevkalade. Herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Günün sonunda hep birlikte fotoğraf çektiren çiftler araçlarına tekrar binerek Pierre Loti Tepesi'nden ayrıldı.
Uzun yıllar aynı hayatı paylaşan, evliliklerinde 40 yılı deviren çiftler için akşam saatlerinde de Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde aileleri ile birlikte katılabilecekleri bir yemek programı da organize edildi.
(İHA)

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş