Skip Navigation Links

Episkopossuz Noel

İskenderun'daki ayinlere milletvekili ve belediye başkanı da katıldı

Gündem   A+a-

 
İskenderun'daki ayinlere milletvekili ve belediye başkanı da katıldı
Noel'de barış dileği
 
Hristiyan dünyası en büyük dini bayramı olan Noel Bayramı'nda, İskenderun'daki kiliselerde barış, huzur ve mutluluk dileğinde bulunuldu.
 
Dudu ve Civelek kilisede
 
Hz. İsa'nın doğumunu da simgeleyen Noel kutlamasına Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de eşleri ile birlikte katılırken, Adalet Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Şefik Çirkin de mesaj gönderdi. Kiliselerdeki Noel kutlamasına Hristyanların farklı mezhepleri kutlarken, müslümanlar da bu coşkuyu kiliseye giderek paylaştı. İskenderun'daki muhtarlar da Noel nedeniyle Ortodoks Kilisesi yönetimini ziyaret etti.
 
Kiliselerden barış ve huzur dileği
 
İskenderun Ortodoks Kilisesi'ndeki ayini yöneten papaz Dimitri Yıldırım, bayramlarda çocuklara oyuncaklar, sevdiklerimize de hediyeler aldığımızı ifade ederek, "Noel, sevgi, saygı, mutluluk ve mütevaziliği gerektirir" dedi.
Papaz Yıldırım, Arapça yapılan ayin sonrası Türkçe verdiği vaazında, "Noel'in, tüm dünya alemine, özellikle Türkiye'ye, cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, ordumuza, polisimize huzur, barış, bolluk ve mutluluk getirmesini dilerim" dedi ve Hz. İsa'nın ayine katılanları kutsamasını diledi.
 
 
Katolik Kilisesi İskenderun katedrali'ndeki töreni yöneten rahip Massimiliano Veres de Noellerini kutlayan kent protokolü ile ayine katılan Hatay Milletvekili Dudu ve İskenderun Belediye Başkanı Civelek'e teşekkür etti ve Noel'in barış getirmesi dileğini iletti.
Katolik Kilisesi Anadolu Episkoposi Luigi Padovese'nin geçen yıl öldürülmesi üzerine İskenderun'daki katedrale episkopos ataması yapılmayınca bu yıl Noel episkopossuz ayini geçirdi.
 
Antakya'da kutlama
 
Noel, Antakya ve Samandağ'daki kiliselerde de kutlandı.
Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayini papazları Dimitri Doğum, Jan Dellüller yönetti ve ayin sonrası havai fişek gösterisi yapıldı.
St. Pierre Kilisesi'nde düzenlenen ayini ise rahip Domonico Bertogli yönetti. St. Pierre Kilisesi'nde düzenlenen ayinde çocuk korosu, Hz. Meyrem'in Hz. İsa'yı dünyaya getirmesini anlatan kısa gösteriler yaptı, ilahiler okundu. Antakya Katolik Kilisesi Rahibi Bertogli, Noel'in anlamının barış, birlik ve beraberlik olduğunu söyledi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve MKÜ Rektörü Salih Güder de Noel için kiliseye kutlama mesajı gönderdi.
 
 
İskenderun Ortodoks Kilisesi
Her çocuğa Noel hediyesi
 
Hristiyan dünyası en byük dini bayramı olan ve Hz. İsa'nın doğumunu simgeleyen noel'i kutladı. Noel Bayramı kapsamında İskenderun Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayinde, İncil'den bölümlür ve ilahiler okundu, kilise vakfı tarafından çocuklara hediye verildi.
Kilisedeki kutlamaya giden her çocuğa sıra numarası ve ismi okunarak sunulan hediyeleri, sembolik olarak giydirilen Noel Baba'lar verdi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet