Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tarım Danışmanlarından Üreticilere Bilgilendirme

Narenciye bahçelerindeki bakım en az olduğu mart ve nisan aylarını kapsayan dönemde İlçe genelindeki

Tarım Danışmanlarından Üreticilere Bilgilendirme

Dörtyol   A+a-

Tarım Danışmanları yeni reçete yönetmeliği ve üretici kayıt defteri mevzuatı hakkında üreticilere bilgilendirme toplantıları yapıyor.

Dörtyol ve Erzin ilçelerinde faaliyet gösteren tarım danışmanları Hamdi Tanju Katipoğlu, Teksin Ekiz, Tayfun Karaman, İlyas Özay, Emrah Güllü ve Ali Hasoğlu; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Erzin ve Dörtyol İlçe Müdürlükleri destekli, pestisit kalıntıları, reçete yönetmeliği, üretici kayıt defterleri mevzuatları konularında bölge çiftçilerini bilgilendirmek amacıyla Erzin’in çeşitli mahallelerinde ve Dörtyol’da 30 Mart / 8 Nisan tarihleri arasında toplam 5 toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantılarda yeni yönetmeliklere göre değiştirilen reçete kayıt sistemi ve üretici kayıt defteri konuları detaylı bir şekilde anlatıldı. Üreticilere Bitki Koruma Uygulama belgesi eğitimi de verildi.

Turunçgil ilaçlama sezonunun başlangıcına denk getirilen toplantılarda etkili, güvenli, çevreye ve sağlığa uygun ilaçlamanın ilkeleri, pestisitlere dayanıklılık, bahçe bakımı konularında bilgiler verildi.

Yapılan toplantılar hakkında bir açıklamada bulunan Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Hamdi Tanju Katipoğlu; “Narenciyede bakımın en az olduğu dönemde üreticiler ile birlikte tarım danışmanları olarak yaklaşık 10 gündür toplantılar düzenliyoruz. 10 gün içinde Erzin'de 4, Dörtyol'da 1 toplantı düzenledik.

Toplantılarda öncelikle ve özellikle birleştirilen yeni reçete yönetmeliği ve üretici kayıt defteri mevzuatı anlatıldı. Güvenli ve etkili ilaçlama ilkeleri anlatıldı. Toplantıların özellikle sohbet nitelikli olmasına özen gösterildi. Oldukça faydalı olduğuna inandığımız toplantılarımız ileriki günlerde de devam edecektir. Üreticilerimizin gösterdiği ilgiden oldukça memnunuz. Bir araya gelen üreticilerimiz kendi aralarında da sohbetler ederek hem bir birliktelik oluşturuyor, hem de bilgi ve birikimlerini paylaşma imkanı yakalıyor” dedi.

Toplantılarda Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal’da hazır bulundu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar