Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Babasını Kaybetti, Doktoru Şikayet Etti

Adana'nın Kozan ilçesinde rahatsızlığı nedeniyle hastaneye götürdüğü babasının ölümünden doktoru sorumlu tutan şahıs,

Babasını Kaybetti, Doktoru Şikayet Etti

Adana   A+a-

savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kozan Devlet Hastanesi yetkilileri, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.
25 Mart 2015 tarihinde babası Ramazan Karagömlek'i (65), rahatsızlığı nedeniyle Kozan Devlet Hastanesi'ne götüren Şahin Karagömlek, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. S.D.'nin babası ile daha önceden sorunu olduğunu, bu yüzden bakmadığı için de babasını kaybettiğini ileri sürdü.
Şahin Karagömlek, Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek babasının ölümüne sebebiyet vermek ve görevi kötüye kullanmak suçlarından doktor hakkında şikayetçi oldu.
Babasının 10 yıldır kronik KOAH hastası olduğunu belirten Karagömlek, "Rahatsızlığından dolayı kendisini Kozan Devlet Hastanesi acil servisine götürdük. Burada acilde pratisyen hekimler gerekli müdahalesini yaptılar ve göğüs hastalıkları uzmanına sevk ettiler. Göğüs hastalıkları uzmanı hiçbir şekilde ilgilenmedi. Geçmişten dolayı olan bir tartışmasından dolayı 'ben bu hastaya bakmam'diyerek babamı sekiz saat acilde çeşitli nedenler ile alıkoydu ve sekiz saatin sonunda hastaneye babamı göğüs doktoru yerine enfeksiyon doktoru yatırdı. Bir gün sonra da babam vefat etti. Göğüs hastalıklarının hiçbiri ne solunum cihazı ne de solunuma bağlı bir tedavi görmediğinden babam solunum yetmezliğinden vefat etti. Ben Kozan Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanından gerekli mercilere şikayette bulundum. Babamın yüzde 93 raporu vardı. Hem de kronik bir hastayı Kozan Devlet Hastanesi'nin acilinde farklı gerekçeler ile alıkoydular" diye konuştu.
Karagömlek babasının en azından Adana'ya başka bir hastaneye sevk edilmesini istediklerini fakat sevki uzman doktorun yapması gerektiğini söylediklerini ifade ederek, "Uzman doktorun burada olduğu için babam Adana'ya sevk edilemedi ve de hiçbir solunum cihazına bağlanmadı. Hiç alakası olmayan bir şekilde başka bir doktorun aracılığı ile enfeksiyon doktoru tarafından babam yatırıldı ve babam bir gün sonra vefat etti. Savcılığa göğüs hastalıkları uzmanından şikayetçi olduğumu bildirdim. Kozan Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. S.D. hakkında gerekli şikayetimi yaptım. Dilekçemi savcılığa verdim ve yasal yollardan her türlü hakkımı arayacağım" dedi.
Öte yandan Kozan Devlet Hastanesi yetkilileri, olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar