Skip Navigation Links

136 Kaçakçılık İhbar Hattı

İskenderun İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürü Uğur Güleş: 2010'un ilk 6 ayın kaçak malzeme operasyonlarını slâyt eşliğinde İskenderun gazet

Gündem   A+a-

İskenderun İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürü Uğur Güleş: 2010’un ilk 6 ayın kaçak malzeme operasyonlarını slâyt eşliğinde İskenderun gazeteciler cemiyeti ile paylaştı.

Güleş; ‘2010’un ilk 6 ayında 20.909.992 bin liralık kaçak malzeme ele geçirdik’ şeklinde konuştu.
Güleş İskenderun İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü olarak 2010 yılının ilk 6 ayında toplam 20.909.992 liralık kaçak mal ele geçirildiğini açıkladı ve vatandaşlara Alo 136 hattından 24 saat kaçakçılık ihbarı vermeleri konusunda çağrıda bulundu.
Güleş yaptığı açıklamada: “Bizim asıl görevimiz kaçakçılıkla mücadele etmektir. Vatandaşlarımız bize Alo 136 dan 24 saat kaçakçılık ihbarlarında bulunabilirler ve biz onların her türlü ihbarını bekliyoruz ve değerlendirmelere alıyoruz. Biz İskenderun Vergi Dairesinin 10. katında hizmet vermekteyiz. Şu anda 22 personelimiz faaliyet gösteriyor ve Hatay sınırları ve Osmaniye’ye kadar Sınır kapılarımız, körfez bölgesi ve liman bizim sınırlarımız içerisinde. Biz 4. adli koltuk konumundayız şu anda.


“Gelişmiş Bir Donanıma Sahibiz”
Şu anda mevcut kullandığımız, Vaper Tracer dediğimiz patlayıcıları bildiren bir alet, Radleflex yoğunluk ölçüm aletidir ve aracın tekerleklerinin arkasındaki döşemelerinin altındaki bir binanın duvarının arkasındaki olan şeyleri bildiren bir alettir. Portatif metal Analizörü özellikle bölgemizin demir çelik bölgesi olmasından dolayı da metal olan cisimleri bilgilendiren aletler ve denizimizde Barbaros 416 Deniz botumuz var ve bu deniz botu Türkiye’nin en hızlı deniz botudur, Sigpa Assan ve GPS cihazı gibi ve daha birçok yüksek bir donanıma sahibiz.
“Bölgemizde Yılda Yaklaşık 15-20 Bin Kartın Kaçak Sigara Ele Geçiriliyor”
Suriye ile vizelerin kaldırılmasından sonra kaçak sigaranın çoğaldığını ve hergün yaklaşık 200 karton sigara ele geçirdiklerini belirten Güleş “ 2010’un ilk 6 ayında 20.909.992 bin liralık kaçak malzeme ele geçirdik bunların çoğunluğunu da akaryakıt ve sigara alıyor. Özellikle kaçak sigara Suriye ile olan vizenin kaldırılmasının ardından çoğaldı biz Cilvegözü sınır kapısında hergün orada yaklaşık 200 karton sigara ele geçiriyoruz. Yılda ise 150-200 bin karton kaçak sigara ele geçiriyoruz. Kaçak sigara geçirmek istemelerinin sebebi ise buradaki yüksek sigara fiyata sahip olması, buradaki bir sigaranın kartonu 50 lira ise orada 10 lira. Ama kaçak sigaralar normal sigaradan kat kat daha zarar veriyor insan vücuduna. Vatandaşlarımız bu konuda biraz daha bilinçli davranacaklar umarım.” Şekline konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet