Skip Navigation Links

(Özel Haber) Küçük Kızın Yaşam Kavgası

Gaziantep'te 10 yaşındaki küçük kız ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin bütçesine katkıda bulunuyor

(Özel Haber) Küçük Kızın Yaşam Kavgası

Adana   A+a-

Gaziantep'te ailesine maddi katkı sağlamaya çalışan küçük kız, namaz kılmak için camiye gelen cemaatin ayakkabılarını boyuyor.
Gaziantep'in Umut Mahallesinde bulunan Salmanı Faresi Camisi önünde bekleyen 10 yaşındaki Aysel Yıldız, bir yandan okula gitmeye çalışırken, öbür yandan da ailesine maddi destek olmaya çalışıyor. Her gün caminin önüne giden küçük kız, namaz kılmak için camiye gelen cemaatin ayakkabılarını boyayıp para kazanmaya çalışıyor. Namazdan çıkan vatandaşlardan bazıları ayakkabılarını boyadığı için küçük kıza para verirken bazıları ise tepki gösteriyor. Günde birkaç lira para kazanan küçük kız, çantasını alıp evinin yolunu tutuyor. Küçük kızın kazandığı parayla eve mutfak malzemesi aldığı öğrenildi.
HEM OKULA GİDİYOR HEM DE BOYACILIK YAPIYOR
Yani Mahallede anne ve babasıyla birlikte kiralık bir evde oturan küçük kızın Türkan-Mehmet Akcan İlkokulu'nda 4. sınıfa gidiyor. Para kazanmak için birkaç gündür okula gitmediğini söyleyen Aysel Yıldız, "Ben ayakkabı boyuyorum. Para kazanmak için boyuyorum. Anneme eşya alacağım. Bulgur falan alacağız. Onun için ayakkabı falan boyuyorum. Ben de okula gidiyorum. Birkaç gündür ayakkabı boyamak için, para kazanmak için okula gidemedim. Okuyup ne olacağımı bilmiyorum. Allah her şeyi bilir" dedi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet