Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kosova Gazileri Başbakanlığı Bastı!

Kosova Kurtuluş Ordusu gazileri, talep ettikleri haklarının tanınması için düzenledikleri protesto gösterisinde ...

Dünya   A+a-

Başbakanlık avlusuna zorla girdi.
Priştine merkezinde yürüyüş düzenleyen UÇK gazileri, Kosova polisi tarafından alınan güvenlik tedbirlerine rağmen, Kosova Başbakanlık avlusunu çevreleyen demir parmaklıkların bulunduğu kapıya dayandı. Protestocular burada, UÇK mensupları listelerinin hükümet komisyonu tarafından derhal açıklanması ve Kosova'ya yönelik Özel Savaş Suçları Mahkemesi'nin kurulması gibi taleplerini yinelediler. Ardından protestocular Başbakanlık avlusuna girmeyi denedi. Bazı göstericiler, Başbakanlığın ana meydana açılan demir kapı ile demir parmaklıklarının üzerine çıkarak, Başbakanlık avlusuna girdi. Polis kordonuyla karşılaşan protestocular ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, protestocuların Başbakanlık binasına girmesine izin vermedi. "UÇK, UÇK", "Haklarımızı istiyoruz" sloganları atan protestocular, daha sonra oturma eylemi yaptı. Polis, protestoyu örgütleyenler ile yaptığı müzakerelere rağmen, protestocuları, Başbakanlık avlusunu terketmeleri konusunda ikna edemedi.
UÇK gazisi Muhammed Gashi, sabırlarının kalmadığını, savaşın bitiminden 16 yıl sonra hiç bir hakka sahip olmadıklarının acı verici olduğunu belirtti. Shaban Bytyçi ise özgürlük uğruna verdikleri silahlı mücadelenin hiçe sayılmasının hükümetin büyük bir ayıbı olduğunu söyledi. Skenderr Lugiqi de, yolsuzluklarla boğuşan bir hükümetin gazileri önemsemediğini kaydetti.
Başbakanlık avlusundan çıkmayan protestocular, gazilerden oluşan heyetin hükümet yetkilileri ile başladığı görüşmenin neticesini bekliyor.
(İHA)
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar