Skip Navigation Links

'Savaşa Hayır' Fotoğraf Sergisi

Gazteci Bülent Ölçer'in Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

'Savaşa Hayır' Fotoğraf Sergisi

Gündem   A+a-

Farklı basın yayın kuruluşlarında gazetecilik yapan ve Uluslar Arası Gazeteciler Federasyonu üyesi olan araştırmacı gazeteci Bülent Ölçer, “Savaşa Hayır” adlı fotoğraf sergisini Hatay Mesleki Eğitim Kursları(HATMEK) binasında sanat severlere açtı.

Suriye ve Irak'ta yaşanan katliam ve vahşetin çarpıcı görüntülerin fotoğraflarla sunulduğu sergiye Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkan Vekili Serdar Güven, Aalen-Antakya Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karasu ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Kamerasından çektiği görüntülerden savaşı, kanı, acıyı, yaşamı kısacası insanlık dramını gözler önüne seren döken Gazeteci Ölçer'in sergisi büyük beğeni topladı.

Sergilenen fotoğrafların son 4 yılda Irak'ta ve Suriye'de yaşanan olaylardan olduğunu belirten Ölçer, "Gazeteci olarak hiçbir zaman taraf olmadım. Birebir savaşta bulundum ve bu görüntüleri çektim. Yalnız bu görüntüler benim kameralardan aldığım görüntülerdir. Fotoğraf makinelerinden alınan görüntülerde montaj olayı olduğu için ispatı kolay olsun diye kameralardan aldığım görüntüleri sergiledim." dedi.

Buna Sebep Olan Günümüzde İktidar

Savaşın bir vahşet olduğunu suçu günahı olmayan annelerin, babaların ve çocukların öldürüldüğünü belirten Ölçer, "Çocuklar silahı, tüfeği, tabancayı, topu, tankı bilmez. Masa başında çözülecek şeyler meydanlarda kalleşçe oluyor. Yaşanan bu durumun hiçbir tarifi yok. Ben savaşın olmasını istemiyorum. Burada kazananlar silah ticareti yapan insanlar, ülkesini soyan insanlar, ülkesinin halkının kanını emen insanlardır. Bu yaşanılanların Müslümanlık anlayışıyla hiçbir ilgisi yok." ifadelerini kullandı.

HBB Başkan Vekili Serdar Güven yaptığı konuşmada ise, savaşı hiç kimsenin isteyeceği bir şey olmadığını belirterek "Savaş, bebekleri, masum insanları, anaları, yaşlıları, suçsuz insanları öldüren bir vahşet. Umarım bölgemizde yaşanan bu ateşli acı günler kısa zamanda kendini eski güzel günlerine bırakır." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Vekili Güven, Gazeteci Ölçer, Dernek Başkanı Karasu ve diğer katılımcılar serginin açılışını gerçekleştirdi.

Gazeteci Ölçer, sergiyi gerçekleştirmesinde destek sağlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek davetlilere sergide yer alan fotoğraflar hakkında bilgiler verdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet