Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hayırseverler Bahar'ın Sesine Kulak Verin

Eşi ve dört çocuğu ile çadırda yaşam mücadelesi veren Kemal Tunç,yetkililere seslendi

Hayırseverler Bahar'ın Sesine Kulak Verin

Adana   A+a-

Osmaniye'de 6 kişilik aile çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Eşi ve 4 çocuğu ile derme çatma çadırda yaşayan Kemal Tünç, yetkililerden iş istedi.
Mevlana Mahallesi 17017 Sokak sonundaki tarlada derme çatma bir çadırda barınan Tünç ailesi devletten ve yardımseverlerden yardım bekliyor.
35 yaşındaki Kemal Tünç, eşi ve 4 kızı ile birlikte komşuların yaptığı yardımlar ile derme çatma bir çadırda barındıklarını ifade ederek, "4 aydır bu çadırda yaşam mücadelesi veriyoruz. Özellikle yağmurlu günlerde çok mağdur oluyoruz. Çadırın kenarlarından su giriyor. Soğuktan çocuklarım hasta oluyor. Ayrıca ben iş buldukça yevmiye ile çalışıyorum. Bugünlerde iş de yok. Yarı aç yarı tok yaşam mücadelesi veriyoruz. Ben ne iş olsa yaparım. Devletimizden ve hayırseverlerden yardım eli bekliyorum. Çok zor durumdayız" dedi.
Ailenin 17 yaşında Nergiz, 16 yaşında Serpil ve 11 yaşında ikiz olan Roza ve Bahar adlı çocukları var. Bahar ise ikizi ile okula gittiğini belirterek, "Biz ilköğretim dördüncü sınıfa gidiyoruz. Ancak ailemin durumu iyi değil. Okula yarı aç yarı tok gidiyoruz. Üstümüzde doğru dürüst giyecek yok. Öğretmenlerimizin yardımı oluyor. Ben babama iş verilmesini istiyorum. Babam ne iş olsa yapar ve bize bakar" diye konuştu.
Tünç ailesine sahip çıkan ve elinden geldiğince yardımda bulunan komşuları Derviş Kaçar ise yetkililere çağrıda bulunarak, "Biz bu aileden hiçbir kötülük görmedik. Kendi hallerinde kimseye zarar vermeden yaşamaya çalışıyorlar. Biz de insan olarak bu insanlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ancak bunların devamlı bir geçim kaynağı olmalı. Devletimiz, valilik, belediye bunlara sahip çıksın. İnsanlık görevi bunu gerektirir" şeklinde konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş