Skip Navigation Links

YAPA’da Yaparak Öğreniyor Sağlıklı Büyüyorlar…

Hatay’ın Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi’nde hizmet veren YAPA Çocuk Akademisi, öğrencilerine sunduğu eğitimin kalitesi,

YAPA’da Yaparak Öğreniyor Sağlıklı Büyüyorlar…Web
TV

Sağlık   A+a-

bol etkinlik ve uygulamalı öğrenme sistemiyle velileri fazlasıyla memnun ediyor.

Çocukların yaparak, çalışarak öğrenme alanlarını ve tamamen kendi bireysel farklılıklarını ve yeteneklerini kullanma alanlarını oluşturan YAPA Çocuk Akademisi, okul öncesi eğitime kazandırdığı yeni vizyonuyla velilerin takdirini topluyor.

YAPA Çocuk Akademisi’nde çocuklara; İngilizce, müzik, dans, sportif etkinlikler, satranç ve resim eğitimlerinin yanı sıra, görsel destekli ve uygulamalı deneyler yaptırılarak da yaşayarak ve eğlenerek öğrenmeleri sağlanıyor.

Çocukların iyi eğitim alması, mutlu ve huzurlu olmalarının yanı sıra sağlıklarıyla da yakından ilgilenen YAPA Çocuk Akademisi idaresi, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Emin Turhan’ı ağırladı.

YAPA’nın çocuklarını sağlık kontrolünden geçiren Uzman Doktor Emin Turhan, çocuklarla yakından ilgilendi, onlarla sohbet etti ve sağlık durumları ile ilgili sorduğu sorularına birbirinden ilginç yanıtlar aldı.

Muayene sırasında birbirinden eğlenceli tavırlar sergileyen çocuklar, yakından tanıdıkları Uzman Doktor Emin Turhan’a muayene anında hiç zorluk çıkarmadılar ve sempatik tavırlarıyla da neşe kaynağı oldular.

Sağlık taraması sonrası öğretmen ve velilere uyarılarda bulunan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Emin Turhan, muayene bulgularında ciddi sorunlara rastlamadığını belirtirken, YAPA Çocuk Akademesi’nde çocukların bakımının her yönden iyi yapıldığını söyledi.

 

Çocuklarda kalabalık yaşamın neden olduğu Allerjik Astım sorununa dikkat çeken Doktor Emin Turhan, “Özellikle Kış ve İlkbahar’ın başlangıcında çocuklarda üst solunum yolları, gribal enfeksiyon yolları sorunlarına çok rastlıyoruz. Bu açıdan çocukların sağlık taramasını yaptık.  Çok sık karşılaştığımız problemlerden biride tabi ki kalabalık yaşamın getirdiği alerjik bünyeli çocuklarda oluşan alerjik astım yani alerjik bulgular çok fazla. Genel olarak çocukların sağlık durumları oldukça iyi burada sağlık bakımından bir çok şartlara dikkat edildiğini gördüm. Çocuklara önerilerimiz, kalabalık ortamdan kaçınılmazsa ki, çoğu aile gereksinim yüzünden çocuklarını kreşe gönderiyor. Hem sosyal hem kültürel açıdan çocuğun gelişimine katkıda bulunması hem de çocukların bir arada yaşamayı öğrenmesi açısından gerçekten bu tür yerler çok önemli. Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemesi açısından el hijyeni, el yıkama, sağlıklı beslenme, düzenli beslenme, en önemlisi de aşıların tam yapılması bu açıdan çok önemlidir. Gördüğüm kadarıyla okula gönderilen çocukların çoğunda aşılar düzenli bir şekilde yapılmış. Okul hijyenik ortamın korunmasında da maksimum özen gösteriyor. Gayet sağlıklı ve hijyenik bir ortam gördüm.”

 

 

 

YAPA’da Yaparak Öğreniyor Sağlıklı Büyüyorlar… videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet