Skip Navigation Links

Alevinin selası okunmaz dedi ve okumadı

İmamın aklını yitirmiş olması lazım

Alevinin selası okunmaz dedi ve okumadı

Gündem   A+a-

Almanya’da vefat eden 54 yaşındaki Nurten Mirzeler, eşi Ömer Mirzeler tarafından toprağa verilmek üzere memleketi Adana’ya getirildi. Mirzeler’in kardeşi Mehtap Mutluer, mahalle halkının da haberdar olması için cami imamının yanına giderek sela verilmesini istedi. İddiaya göre cami imamı Musa Oğuz Tarhan “Alevilerin selası mı olur?” diyerek karşı çıktı. Bunun üzerine Nurten Mirzeler, sela okunmadan toprağa verildi.

 

Zaman gazetesinden Ziya İpek’in haberine göre, Adana Alevi Platformu Başkanı Murtaza Moroğlu, olayın İslamiyet’le bağdaşmadığını belirtti. Hayatını kaybeden kadının yakınlarına Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte taziye ziyaretinde bulunan Moroğlu, Alevi temsilcilerinin de katıldığı açıklamada şunları söyledi: “İmamın çağdışı, insanlık âdâbına aykırı bu tavrı Anadolu toprakları üzerinde yüzyıllardır birlikte yaşamış toplumları karşı karşıya getirme çabasından başka bir şey değildir. Görevi toplumsal barışı sağlamak olan imamın bu davranışı ne İslamiyet ne de insaniyetle bağdaşır. Bu kişinin sadece yerinin değiştirilmesi değil aynı ayrıştırıcı tavrın tekerrür etmemesi için meslekten ihraç edilmesini ve hakkında yasal işlem yapılmasını talep ediyoruz.”

"İmamın aklını yitirmiş olması lazım"

Adana Müftüsü Arif Gökce ise sala verilmediği iddiasının kendisine de ulaştığını, inceleme başlatıldığını söyledi. Dün sabah Nurten Mirzeler’in ailesiyle görüştüğünü ve kabri başına giderek yapılan duaya katıldığını ifade eden Gökce, “Bir hocanın böyle bir sözü söylemesi için aklını yitirmiş olması gerekiyor. Bu konuyu hemen incelemeye aldık. Böyle bir olay varsa kesinlikle kabul edilemez. Bizim Alevi-Sünni sorunumuz olamaz.” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Bünyamin KESİK 13 Mart 2015 Cuma
Neden okunmazmış. Hemde bal gibi okunur. Alevilerin Hz.Muhammed'den başka bir peygambere inandığını gören oldu mu? Hayır. Alevilerin inanışlarının simgesi olan söz nedir? Allah Ya Muhammed Ya Ali Kimmiş Alevilerin Peygamberi? Hz.Muhammed. Hz.Muhammed hangi din peygamberi? Müslümanlık. Günümüzde cemaatler de aynı söylemler kullanmıyor mu? Kullanılıyor. Onar Allah, ya Muhammed. Ya ... demiyorlar mı? diyorlar. Peki hocaya soruyorum? Onların salasını neden veriyorsun.
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet